Citromos tonhalsaláta rukkolával keverve: pirítóssal könnyed ebéd is lehet
Jól mutat, pillanatok alatt kész és még finom is a tonhalsaláta, amelyből ne sajnáld a citromot, az adja meg a karakterét.
Ha valami villámgyors és laktató salátát készítenél, a tésztasaláta a legjobb választás, attól függően, mit keversz bele, nagyon tápláló fogás lehet belőle. Az alábbi változatba koktélparadicsom, rukkola és parmezán került, és az egészet egy bazsalikomos-citromos dresszing fogja közre.
Ne aggódj, ha nem kedveled a rukkola kesernyés ízét, a citromos öntet és a só elveszik az élét, érdemes adni neki egy esélyt ebben a formában. Ha mégis lecserélnéd, próbáld ki a receptet bébispenóttal vagy madársalátával.
Az alábbi adag köretként 4 főnek elegendő, ha viszont főételként kínálnád, inkább 2 személyre számolj vele.
A tésztát főzzük al dentére enyhén sós vízben. Szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel.
Közben a paradicsomot és a rukkolát öblítsük át, előbbit vágjuk félbe. Keverjük össze egy nagy tálban a kihűlt tésztát, paradicsomot, rukkolát és a parmezánt.
Egy kisebb tálban keverjük össze fél citrom levét, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, az összeaprított bazsalikomot, sót és borsot.
Öntsük a dresszinget a saláta hozzávalóira, forgassuk vele egybe. Kóstoljuk meg, mehet még rá citromlé, só, bors ízlés szerint.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu