
Citromos tonhalsaláta rukkolával keverve: pirítóssal könnyed ebéd is lehet

Jól mutat, pillanatok alatt kész és még finom is a tonhalsaláta, amelyből ne sajnáld a citromot, az adja meg a karakterét.
Ha szereted a tonhalat, ezt a végtelenül egyszerű salátát is imádni fogod, alig valamiből, pillanatok alatt készül. A salátában a citrom íze dominál, ettől nagyon friss lesz a végeredmény, az ellensúlyt pedig a koktélparadicsom adja, fontos, hogy minél édesebbel dolgozz.
Ha esetleg nem kedveled a rukkolát kissé csípős, kesernyés íze miatt, ne aggódj: a citromos dresszing elveszi az élét, egyáltalán nem fogod keserűnek érezni.
A zöldséges-tonhalas alap önmagában is isteni, de ha még tovább fokoznád, adj hozzá mozzarellát, még színesebb és finomabb lesz a salátád. A nyári melegben könnyű ebédként is tökéletes választás lesz, főleg, ha még pirítóst is készítesz mellé.
Citromos tonhalsaláta

Hozzávalók 2 személyre
- 100 gramm rukkola
- 1 doboz tonhal (180 gramm)
- 80 ml citromlé
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- ízlés szerint só, bors
- 100 gramm mozzarellagolyó
- 150 gramm koktélparadicsom
Elkészítés:
A rukkolát alaposan mossuk át, csöpögtessük le, tegyük egy salátástálba.
A tonhalat csöpögtessük le – ha olajban van eltéve, nem baj, ha marad rajta –, szedjük darabokra, adjuk a rukkolához.
A citromlevet és az olívaolajat keverjük össze, sózzuk, borsozzuk. Öntsük a rukkolára, majd keverjük vele alaposan össze, hagyjuk állni 2-3 percet.
Adjuk hozzá a mozzarellagolyókat is.
Osszuk szét a salátát két tányér között, majd tegyünk mindegyikre félbevágott paradicsomot. Pirítóssal kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!