![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Tartalmas, sűrű sajtburgerleves darált hússal: pirult bucival kínáld
![sblcover](https://kep.index.hu/1/0/3787/37876/378767/37876767_2890329_81641d1479dbac953bdd579048c08447_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A minden jóval megpakolt leves - a nevéhez hűen - tényleg a sajtburger zamatát adja vissza.
Személy szerint én kifejezetten szeretem az olyan ételeket vagy süteményeket, amelyek a megszokott, ismert változatuk helyett teljesen új, nem mindennapi formában kerülnek a tányérra, az ízük azonban elárulja, milyen újragondolt finomságot ízlel a bátor kóstoló.
A burgerek univerzumában a sajtburger a nagy kedvenc, melyet egyes amerikai étkezdék előszeretettel kínálnak leves formájában. Még elképzelni is furcsa, de ha egyszer találkozik vele az ember, az illata és a látványa arra sarkallja, hogy bátran belemerítse a kanalat és megkóstolja a tartalmas levest, amely kellemes meglepetést okoz majd.
Sajtburgerleves
![sblct](https://kep.index.hu/1/0/3787/37876/378769/37876973_631e7ff8edd0ad709de6ebba18b0bed6_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez:
- 50 dekagramm darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab zellerszár
- 1 evőkanál liszt
- 8 deciliter alaplé (marha vagy zöldség)
- 2 darab krumpli
- 400 gramm darabolt paradicsom (konzerv)
- 25 dekagramm cheddar sajt
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál mustár
- 2.5 deciliter tej
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
A leves tetejére:
- 6 szelet bacon
- 4 darab csemegeuborka
- 2 marék petrezselyem
A tálaláshoz:
- zsemle vagy kifli
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát és a zellert vágjuk finomra. A megtisztított burgonyát vágjuk fel közepes kockákra. A sajtot reszeljük le.
A bacont pirítsuk le a saját zsírján, majd kockára vágva tegyük félre. A csemegeuborkát vágjuk finomra.
A darált húst kevés olajon kezdjük el pirítani, majd mikor a hús fehér színt kapott, adjuk hozzá a finomra vágott zöldségeket (hagyma, fokhagyma, zeller) és pirítsuk tovább, fűszerezzük sóval és borssal.
Körülbelül 8-10 perc után szórjuk rá a lisztet a húsra és a zöldségekre, keverjük egybe, majd öntsük fel az alaplével, utána tegyük a levesbe a kockákra vágott krumplit, főzzük puhára. Adjuk a leveshez a darabolt paradicsomot - lé nélkül -, a sajtot reszelve, illetve a ketchupot és a mustárt, az egészet hevítsük addig, míg a sajt teljesen fel nem olvad. Öntsük a levesbe a tejet, főzzük pár percig (3-4 percig), majd zárjuk el a lángot a leves alatt.
A leves tetejére pirosra sült baconkockákat és apróra vágott csemegeuborkát érdemes szórni, valamit petrezselyem is kerülhet rá. Mellé hamburgerbuci vagy kifli kerüljön, ezeket pirítsuk le tálalás előtt.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!