Tartalmas, sűrű sajtburgerleves darált hússal: pirult bucival kínáld

sblcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A minden jóval megpakolt leves - a nevéhez hűen - tényleg a sajtburger zamatát adja vissza.

Személy szerint én kifejezetten szeretem az olyan ételeket vagy süteményeket, amelyek a megszokott, ismert változatuk helyett teljesen új, nem mindennapi formában kerülnek a tányérra, az ízük azonban elárulja, milyen újragondolt finomságot ízlel a bátor kóstoló. 

A burgerek univerzumában a sajtburger a nagy kedvenc, melyet egyes amerikai étkezdék előszeretettel kínálnak leves formájában. Még elképzelni is furcsa, de ha egyszer találkozik vele az ember, az illata és a látványa arra sarkallja, hogy bátran belemerítse a kanalat és megkóstolja a tartalmas levest, amely kellemes meglepetést okoz majd.

Sajtburgerleves

sblct

Hozzávalók 4 személyre:

A leveshez:

  • 50 dekagramm darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab zellerszár
  • 1 evőkanál liszt
  • 8 deciliter alaplé (marha vagy zöldség)
  • 2 darab krumpli
  • 400 gramm darabolt paradicsom (konzerv)
  • 25 dekagramm cheddar sajt
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál mustár
  • 2.5 deciliter tej
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj

A leves tetejére:

  • 6 szelet bacon
  • 4 darab csemegeuborka
  • 2 marék petrezselyem

A tálaláshoz:

  • zsemle vagy kifli
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát és a zellert vágjuk finomra. A megtisztított burgonyát vágjuk fel közepes kockákra. A sajtot reszeljük le.

A bacont pirítsuk le a saját zsírján, majd kockára vágva tegyük félre. A csemegeuborkát vágjuk finomra.

A darált húst kevés olajon kezdjük el pirítani, majd mikor a hús fehér színt kapott, adjuk hozzá a finomra vágott zöldségeket (hagyma, fokhagyma, zeller) és pirítsuk tovább, fűszerezzük sóval és borssal.

Körülbelül 8-10 perc után szórjuk rá a lisztet a húsra és a zöldségekre, keverjük egybe, majd öntsük fel az alaplével, utána tegyük a levesbe a kockákra vágott krumplit, főzzük puhára. Adjuk a leveshez a darabolt paradicsomot - lé nélkül -, a sajtot reszelve, illetve a ketchupot és a mustárt, az egészet hevítsük addig, míg a sajt teljesen fel nem olvad. Öntsük a levesbe a tejet, főzzük pár percig (3-4 percig), majd zárjuk el a lángot a leves alatt.

A leves tetejére pirosra sült baconkockákat és apróra vágott csemegeuborkát érdemes szórni, valamit petrezselyem is kerülhet rá. Mellé hamburgerbuci vagy kifli kerüljön, ezeket pirítsuk le tálalás előtt.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük