Sajtkrémmel töltött cseresznyepaprika: húsok mellé, de magában falatozva is isteni

scspcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A krémes, zamatos tölteléket nem csak cseresznyepaprikába lehet tölteni, kápiába vagy jalapenóba kanalazva is nagyon finom.

Jó időben jólesik a szabadban eszegetni, iszogatni, az ilyen eseményeken nagyon kapósak a kis falatkák, vendégvárók, tényleg pillanatok alatt eltűnnek a tányérról. Ezek a finomságok önmagukban fogyasztva, egy pohár hideg ital mellé is tökéletesek, de köretként is lehet őket kínálni húsok mellé.

A paprika trükkös alapanyag, sokan nem is gondolnák, mennyi ízletes és mutatós fogás készülhet belőle. Ha van időd, töltsd meg, panírozd be és forró olajban süsd ki a ropogós falatokat. Ha gyors receptet keresel, akkor pedig dobj össze egy egyszerű sajtkrémet, amit zöldfűszerekkel bolondíthatsz, pakold cseresznyepaprikába és már kínálhatod is.

Itt azonban nem ér véget a történet: a töltött cseresznyepaprikákat hőálló edénybe is bele lehet helyezni, majd olajjal meglocsolva mehet a sütőbe pirulni addig, míg a paprika húsa színt kap. Próbáld ki ezt az egyszerű finomságot sütve és sütés nélkül is!

Sajtkrémmel töltött cseresznyepaprika

scspct

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 10 darab cseresznyepaprika
  • 2 evőkanál görög joghurt
  • 25 dekagramm feta sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A feta sajtot morzsoljuk keverőtálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a joghurtot, sót, borsot és alaposan keverjük egybe az alapanyagokat.

A megmosott paprikák magházát távolítsuk el, az üresen maradt részbe töltsük bele a sajtkrémet.

Tegyük a hűtőbe tálalásig.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük