Tökéletesen omlós sajtos rúd receptje: előre is begyúrhatod a tésztát
A házi készítésű, omlós sajtos rúdnál nem is kell finomabb ropogtatnivaló.
Sós sütik nélkül elképzelhetetlenek a szilveszteri bulik. A koccintások között a pogácsa, a sajtos rúd vagy a pizzás csiga, a sajtos roló kifejezetten jól jön, hisz amellett, hogy finomak, még az alkoholt is jól felszívják.
Ha nincs sok időd, mégis szeretnél kitenni magadért, a leveles tészta remek választás lehet. Sok időt megspórolhatsz azzal, hogy a tészta elkészítésével nem kell bajlódni. A készre nyújtottat csupán ki kell csomagolni, és máris töltheted kedvedre.
A baconös-sajtos variáció mindig kapós. Érdemes még feldobni valamilyen otthon található zöldfűszerrel.
Ha szükséges, a leveles tésztát engedjük fel szobahőmérsékleten. Lisztezett felületen nyújtsuk ki körülbelül három-öt milliméter vastagra.
A szeletelt bacont helyezzük a leveles tésztára, szorosan egymás mellé. Szórjuk meg a rozmaringgal és a reszelt sajttal. Egy éles késsel vágjuk fel csíkokra a tésztát a baconök széle mentén, majd egyesével csavarjuk meg őket.
Rendezzük a rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, majd kenjük meg felvert tojással. Tegyük forró sütőbe, és 200 fokon süssük szép pirosra körülbelül 20-25 perc alatt.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu