Szuper puha sajtos cukkinikenyér: sokáig omlós marad a tészta

31
Nyomtatás
sajtos-cukkinikenyer
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A cukkini elsősorban nem mint ízesítő szerepel a receptben, más a funkciója: puha és hidratált lesz tőle a tészta, és napokig nem szárad ki.

Szerencsére nem muszáj kelt tésztával bíbelődni ahhoz, hogy egy puha, finom kenyeret készíts, ez a gyors, sütőporos változat is tökéletes szendvicsalap. Hogy kicsit különlegesebbé tegyük, cheddar sajt és cukkini dobja fel: előbbi ízesíti, utóbbi pedig omlósabbá teszi, így napokig hidratált marad a tészta.

Az alábbi kenyér annyira ízletes, hogy önmagában, egy kevés vajjal is megállja a helyét, de szendvicsek alapjaként is érdemes kipróbálni. Ha megjött a kedved a cukkinis kenyérhez, az édes verziót is teszteld le, a receptet ide kattintva találod meg

Sajtos cukkinikenyér

sajtos-cukkinikenyer2

Hozzávalók 12 szelethez

  • 400 g búzaliszt
  • 4 tk. sütőpor
  • 0.5 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk.
  • 1 közepes db cukkini
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 200 g cheddar sajt
  • 2 db L-es tojás
  • 250 ml tej
  • 120 g olvasztott vaj
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 23x13 centis kenyérsütő formát.

A cukkinit mossuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le a sajttal együtt. A fokhagymát pucoljuk meg, préseljük le.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá a cukkinit, a fokhagymát, a reszelt sajt háromnegyed részét, a felvert tojásokat, a tejet és az olvasztott vajat, majd forgassuk egybe, míg csomómentes masszát kapunk. 

Öntsük a masszát az előkészített formába, majd szórjuk a tetejére a maradék sajtot.

Süssük 45-50 percig, tűpróbával ellenőrizzük.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon