![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
A lasagne tésztája levesben is tökéletes – Így még jobban esik majd kanalazni
![lasagne leves](https://kep.index.hu/1/0/3065/30653/306530/30653059_2353287_bb27007cab166f7c1e3d31093bd4e704_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Mondhatnám, hogy a gyerekeim olaszkonyha-rajongók, de egész egyszerűen csak arról van szó, hogy minden olyan tésztaételt szeretnek, amit paradicsomszósz és valamilyen hús borít be.
A lasagne az egyik nagy kedvenc, ami tésztás is, paradicsomos is, szaftos is, szóval nem nyúlhatok vele mellé. Nem gondoltam volna, de levesnek is el lehet készíteni, és ugyanolyan tápláló, laktató lesz, mint az eredeti verzió.
Ebből a változatból a besamelmártás kimarad, de kerül bele gomba, spenót és kétféle sajt is. Darált hús helyett szalámi fő benne, és természetesen a tésztát is belefőzzük, úgyhogy garantáltan nem maradunk éhesek. Télen pedig úgyis inkább egy jó meleg leves hoz minket lázba.
Lasagne leves
![lasagne leves recept](https://kep.index.hu/1/0/3065/30653/306530/30653073_f68aead722821be7241808cfe2dd1494_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm szalámi
- 2 fej vöröshagyma
- 100 gramm csiperkegomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 400 milliliter csirkealaplé
- 300 gramm paradicsomszósz
- 1 marék koktélparadicsom
- 6 darab lasagne tészta
- 200 gramm spenót (friss)
- 150 gramm mozzarella sajt
- 40 gramm parmezán (reszelt)
- 1 marék bazsalikom (friss)
Elkészítés:
A szalámiról szedjük le a héját, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. A zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát, a spenótot és a gombát vágjuk kis darabokra, a mozzarellát reszeljük le.
A megpirított szalámihoz keverjük hozzá a hagymát, a gombát és a fokhagymát. Öntsük rá az alaplevet, a paradicsomszószt és a félbevágott koktélparadicsomokat, majd forraljuk fel. Tegyük a tésztát a levesbe. Időnként keverjük meg, hagyjuk főni, amíg megpuhul, ez nagyjából 10 perc. Keverjük bele a spenótot, a mozzarella és a parmezán sajtot. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a bazsalikomot, és hagyjuk állni pár percet, amíg a tészta teljesen megpuhul.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!