Így készül a tökéletes sajtos melegszendvics – Kívül ropogós, belül nyúlós sajt teszi fejedelmivé

sajtoscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Talán lesz, akiben felmerül a kérdés, mégis hogyan lehet a sajtos melegszendvics tökéletes? Egyszerű recept, sajt, kenyér és vaj, nem épp szenzáció.

A sajtos melegszendvics valóban egyszerű, de annál finomabb. Könnyű elkészítése ellenére nem mindenki tudja úgy szervírozni, mint ahogy azt Jon Favreau tette A Séf (Chef) című filmben. A sokoldalú Favreau neve talán nem hangzik ismerősnek, de ha azt írom, hogy a színész a Vasember-filmekben Tony Stark jó kedélyű sofőrjét alakította, máris beugrik, kiről van szó.

Favreau a színészkedés mellett számos produkcióban dolgozott, íróként, producerként vagy épp rendezőként, és köztudott róla, mennyire szereti a hasát. A kulináris élmények iránt érzett szeretete inspirálta, hogy elkészítse A séf című filmet, melyben olyan szakácsot alakított, aki egy rossz éttermi kritika után elhagyja munkahelyét és egy büfékocsival próbál szerencsét. A filmben remek ételek készülnek, köztük ez a sajtos melegszendvics is, amit Favreau művészien készít el, nézőként szinte már érzi az ember, ahogy roppan a szájában a kenyér.

A sajtos melegszendvicsekről a reszelt sajt ugrik be, de a Favreau-féle változatban szeletelt sajtok kerülnek a kenyérbe, méghozzá kétfajta cheddar, valamint gruyére sajt és parmezán. A kenyeret vaslapon kell megsütni, de a serpenyő is megfelel erre a célra, a lényeg, hogy jó forró legyen. Egyszerű, mégis fenomenális sajtos szendvics, amit érdemes kipróbálni.

Sajtos melegszendvics

sajtosct

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 2 szelet kenyér
  • 2 szelet fehér cheddar
  • 2 szelet sárga cheddar
  • 1 szelet gruyére sajt
  • 1 szelet parmezán
  • vaj a kenyér kenéséhez
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A serpenyőnket melegítsük fel, kevés olajat öntsünk bele, de tényleg csak keveset.

A kenyérszeleteket kenjük meg vajjal, majd a vajjal megkent oldalukkal lefelé helyezzük őket a forró serpenyőbe, pirítsuk meg. Tegyük a sajtszeleteket az egyik szelet kenyérre, közben óvatosan nézzünk alá, hogy el kezdett-e már barnulni az alja.

Mikor megkapta a szép aranybarna színt, illesszük össze a szendvicset, ismét kenjünk rá egy kis vajat és süssük tovább. Ha szép aranybarna és megolvadtak a sajtok, tegyük egy tányérra, melegen tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük