Villámgyors, fűszervajas melegszendvics: pirult sajt borítja

Fűszervajas melegszendvics cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az aranybarna, sajtban gazdag melegszendvics szuper harapnivaló magában, és krémlevesek mellé is elfér.

A melegszendvics örök kedvenc, mely rengetegféle variációban kipróbálható. Bármilyen kence is kerüljön a kenyérre, akkor lesz az igazi, ha jó sok sajt pirul a tetején.

Ha melegszendvics, én az egyszerűbb változatokat szeretem. Az egyik kedvenc receptemben a fokhagyma és a friss fűszernövények teszik csodássá a kenyeret, de bátran alakítható. A tüzes zamat kedvelői a fokhagyma mellé csípős paprikakrémet és chilit is tehetnek: a receptben írt mennyiséget érdemes ízlés szerint adagolni. Ha pedig nem nyerő a csípős, akkor mediterrán fűszerkeverékkel dobd fel a vajat.

Az elkészült szendvics jólesik magában, de krémleves és saláta mellé is kínálható.

Fűszervajas melegszendvics

Fűszervajas melegszendvics ct

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 200 g puha vaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál erős paprikakrém
  • chili (opcionális) ízlés szerint
  • 0.5 csokor petrezselyem (opcionális)
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg cheddar
  • 4 szelet kenyér vagy bagett
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverjük össze a sóval, borssal, fokhagymával, erős paprikakrémmel, chilivel és petrezselyemmel.

A sajtokat reszeljük le.

A kenyérszeleteket kenjük meg a fűszeres vajjal, szórjuk meg a sajtokkal. Ezután a szendvicseket toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, 8-12 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük