
Villámgyors, fűszervajas melegszendvics: pirult sajt borítja

Az aranybarna, sajtban gazdag melegszendvics szuper harapnivaló magában, és krémlevesek mellé is elfér.
A melegszendvics örök kedvenc, mely rengetegféle variációban kipróbálható. Bármilyen kence is kerüljön a kenyérre, akkor lesz az igazi, ha jó sok sajt pirul a tetején.
Ha melegszendvics, én az egyszerűbb változatokat szeretem. Az egyik kedvenc receptemben a fokhagyma és a friss fűszernövények teszik csodássá a kenyeret, de bátran alakítható. A tüzes zamat kedvelői a fokhagyma mellé csípős paprikakrémet és chilit is tehetnek: a receptben írt mennyiséget érdemes ízlés szerint adagolni. Ha pedig nem nyerő a csípős, akkor mediterrán fűszerkeverékkel dobd fel a vajat.
Az elkészült szendvics jólesik magában, de krémleves és saláta mellé is kínálható.
-
2023-09-26 08:52:02
-
2023-09-02 09:28:01
-
2023-08-25 09:36:00
Fűszervajas melegszendvics

Hozzávalók 4 darabhoz
- 200 g puha vaj
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál erős paprikakrém
- chili (opcionális) ízlés szerint
- 0.5 csokor petrezselyem (opcionális)
- 10 dkg mozzarella
- 10 dkg cheddar
- 4 szelet kenyér vagy bagett
Elkészítés:
A puha vajat keverjük össze a sóval, borssal, fokhagymával, erős paprikakrémmel, chilivel és petrezselyemmel.
A sajtokat reszeljük le.
A kenyérszeleteket kenjük meg a fűszeres vajjal, szórjuk meg a sajtokkal. Ezután a szendvicseket toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, 8-12 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!