Könnyed spenótgolyó kétféle sajttal gyúrva – Friss zöldségből lesz a legfinomabb

spenótos labdácskék cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Akár előételnek is eheted ezeket a könnyed sajtgolyókat, amelyek a spenóttól lesznek nagyon egészségesek.

A spenót egyáltalán nem csak a főzeléket jelenti, érdemes a leveles változattal is megismerkedni, amely megfelelően ízesítve tésztafeltétnek is tökéletes. A paradicsom – ebben a receptben az aszalt változat – és a fokhagyma tökéletesen illik hozzá. Az olasz ételekhez, mint a lasagne is nagyon jól passzol, ezt a zöldséges változatot mindenképpen készítsd el. 

A spenót nagyon egészséges, rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, egyedül az arra érzékenyeknek kell vigyázniuk magas nitrát- és oxaláttartalma miatt. Ha nem jutsz hozzá frissen, gyorsfagyasztva is fogyaszthatod. Ha frissen veszed, válaszd az élénk, sötétzöld leveleket, és gyorsan dolgozd fel, mert pár napnál tovább nem tárolhatók. Mindenképpen alaposan mosd meg, hogy a rajta lévő földet eltüntesd. 

Sajtos spenótgolyó

spenótos labdácskék recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 500 gramm spenót (leveles vagy fagyasztott)
  • 200 gramm zsemlemorzsa
  • 120 gramm parmezán (reszelt)
  • 3 darab tojás (L-es)
  • 110 gramm vaj (olvasztott)
  • 120 gramm cheddar (reszelt)
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy sütőpapírt kicsit olajozzunk meg, tegyük félre. 

A spenótot mossuk meg, szedjük le a szárát, és tegyük egy tálba, utána keverjük hozzá a zsemlemorzsát, a reszelt parmezánt, a tojást és az olvasztott vajat. Ezután adjuk hozzá a cheddar sajtot, a fokhagymaport, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük össze, majd formázzunk belőle golyókat, és tegyük a sütőpapírra. 

Süssük 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük