Zöldségekkel és sajttal töltött paradicsom – Gyorsan összedobható a mennyei ebéd

tpcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zamatos húsú paradicsomot nem csak nyersen érdemes fogyasztani, isteni előétel vagy főétel szervírozható belőle.

A paradicsom nagyon sokrétűen felhasználható, egészséges saláták, forró levesek, ízekben gazdag szószok és még megannyi csoda készülhet belőle. A nagyobb fejeket meg is töltheted, ha a paradicsom húsának egy részét eltávolítod, így az üregbe mindenféle finomságot pakolhatsz.

A tepsiben pirult paradicsom belsejébe húsos ragu vagy csak zöldségekből álló, kalóriaszegény töltelék is kerülhet, egy biztos, jó sok sajttal megszórva lesz az igazi! A töltött paradicsomok készítéséhez mindig nagyobb, feszes, sérülésmentes paradicsomokat válassz.

Hogy minél ízletesebb és szaftosabb legyen a töltött paradicsom, a sajtot kétféle módon csempészd bele: kerüljön a töltelékbe, de a betöltött paradicsomok tetejét is alaposan szórd meg vele, így szépen rá fog olvadni a tetejére.

Sajttal és zöldségekkel töltött paradicsom

tpct

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 8 darab paradicsom
  • 2 fej hagyma
  • 5 dekagramm vaj
  • 1.5 deciliter tej
  • 2 evőkanál kukoricadara
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 levél bazsalikom
  • 8 szem kapribogyó
  • 1 darab tojás
  • 10 dekagramm sajt
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomok tetejét vágjuk le, a húsukat vájjuk ki.

A hagymát vágjuk finomra és a vajon dinszteljük meg, majd öntsük rá a kukoricadarát és a tejet, fűszerezzük sóval és borssal, állandó kevergetés mellett főzzük forralásig (körülbelül 2 perc).

A sajtot reszeljük le.

A paprikát, petrezselymet, bazsalikomot vágjuk finomra, egy keverőtálban forgassuk egybe a zöldségeket a tojással, kapribogyóval, a reszelt sajt felével és a kukoricadarás keverékkel.

A tölteléket kanalazzuk a paradicsomok belsejébe, a tetejüket szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, majd 180 fokosra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg a töltött finomságokat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük