Antioxidánsbomba saláta céklával és fodros kellel: finom és gyorsan készül

5
Nyomtatás
Salata-ceklaval-fodros-kellel-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a saláta különleges kombinációban készül, és nemcsak finom, de nagyon tápláló és vitaminokban is gazdag: cékla és fodros kel az alapja!

Ha kedveled a fodros kelt és a belőle készülő ételeket, akkor ezt a vitamindús salátát mindenképp készítsd el. A zöld leveles mellé sült cékla, ropogós alma és pirult dió is kerül, az egészet pedig egy tahinis öntet hozza össze.

A folyamat nem bonyolult, a céklát leszámítva a hozzávalók frissen kerülnek a salátába, így az előkészítésük csak pár percet vesz igénybe, közben pedig a sütőben észrevétlenül megsül a cékla is. A végeredmény egy könnyed, mégis tápláló, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag fogás.

Saláta céklával és fodros kellel

Salata-ceklaval-fodros-kellel

Hozzávalók 2 személyre

A salátához:

  • 2 közepes cékla
  • 0.5 közepes fej lila hagyma felszeletelve
  • 1 csokor fodros kel feldarabolva
  • 1 nagy piros alma felkockázva
  • 50 g dió enyhén lepirítva
  • 1 ek. mazsola (opcionális)

Az öntethez:

  • 50 g tahini
  • 0.5 közepes citrom leve
  • 2 ek. juharszirup
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 csipet
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklákat mossuk meg, töröljük szárazra, csomagoljuk alufóliába, és helyezzük tepsire. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük meg. Vegyük ki a sütőből, csomagoljuk ki, és hagyjuk kissé kihűlni.

Közben a saláta többi hozzávalóját készítsük elő, helyezzük salátástálba, és tegyük félre.

Az öntethez tegyük a tahinit és a többi hozzávalót tálkába, és keverjük selymesre. Ha nagyon sűrűnek érezzük, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.

A langyosra hűlt céklákat hámozzuk meg, kockázzuk fel, és adjuk a salátához. Öntsük hozzá a tahinis öntetet, és alaposan forgassuk össze. Azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon