
Csökkenti a testzsírt és az éhséget, gátolja az elhízást: a fodros kel 3 áldásos hatása
A fodros kel nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz, amik mind-mind támogatják az anyagcsere-folyamatokat és a fogyást.
Ha kedveled a fodros kelt és a belőle készülő ételeket, akkor ezt a vitamindús salátát mindenképp készítsd el. A zöld leveles mellé sült cékla, ropogós alma és pirult dió is kerül, az egészet pedig egy tahinis öntet hozza össze.
A folyamat nem bonyolult, a céklát leszámítva a hozzávalók frissen kerülnek a salátába, így az előkészítésük csak pár percet vesz igénybe, közben pedig a sütőben észrevétlenül megsül a cékla is. A végeredmény egy könnyed, mégis tápláló, vitaminokban és antioxidánsokban gazdag fogás.
A céklákat mossuk meg, töröljük szárazra, csomagoljuk alufóliába, és helyezzük tepsire. Tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe, és 30-35 perc alatt süssük meg. Vegyük ki a sütőből, csomagoljuk ki, és hagyjuk kissé kihűlni.
Közben a saláta többi hozzávalóját készítsük elő, helyezzük salátástálba, és tegyük félre.
Az öntethez tegyük a tahinit és a többi hozzávalót tálkába, és keverjük selymesre. Ha nagyon sűrűnek érezzük, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg vizet.
A langyosra hűlt céklákat hámozzuk meg, kockázzuk fel, és adjuk a salátához. Öntsük hozzá a tahinis öntetet, és alaposan forgassuk össze. Azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu