![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Könnyű, gyümölcsös tejpite, ami olyan lágy, hogy csak kanalazni lehet
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Palacsintát mindenki tud sütni, vagy ha mégsem, hát a tésztáját biztosan be tudja keverni. Ennek a süteménynek pedig tulajdonképpen egy ilyesmi keverék a tésztája, és a nyár legtöbb gyümölcsével el lehet készíteni.
Eredetileg ennek a francia édességnek a cseresznye az alapja. Csakhogy sajnos nálunk nem kapható, vagy csak nagyon ritkán érhető el az a fajtájú sötét, fekete, mézédes cseresznye, amiből készülnie kellene ennek a desszertnek.
Helyettesíthető persze meggyel vagy sok minden mással is, de nekem a legjobban sárgabarackkal jön be, mert a barack éppen csak egy egészen picit ereszt a levéből, ami átfolyik a tésztába, de a gyümölcs húsa máskülönben ép marad, csak még édesebb lesz.
Kanalazós desszert
Mivel egy lágy, folyékony tésztájú sütemény ez, amiben több a gyümölcs, mint a tészta, ezért inkább a kanalazós desszert kategóriájába hajlik, de ez nem hiszem, hogy bárkit zavarna. Aki mégis egy jobban kockázható élményre vágyik, növelheti a liszt mennyiségét valamennyivel, de nagyon nem érdemes, mert a lényeg vész el.
Villámgyorsan készen van
Ez az egyik leggyorsabban elkészíthető nyári sütemény, ráadásul csak egyetlenegy keverőtálat koszolunk össze az elkészítése közben. Simán bevethető utolsó pillanatokban kialakuló bulik és vendégségek esetén is.
Az elkészítésekor egyetlen dologra kell odafigyelni, hogy a tészta valóban csomómentes legyen. Ehhez a nagyon profik és maximalisták szűrőn is átereszthetik a masszát.
Sárgabarackos clafoutis
![clafoutis - 1](https://kep.index.hu/1/0/2909/29098/290986/29098629_b3def46802d53d36a84c9386dbf49d3f_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 4 darab tojás
- 50 gramm cukor
- 100 gramm liszt
- 0.5 liter tej
- 600 gramm barack
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/ Sóbors
Olvasd el ezt is!