
Selymes sárgarépa-krémleves ropogós mandulával – A színe is elcsábít

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

A 10 legfinomabb húsvéti recept: ezek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról
Ropogós

Tepsis répatorta mascarponekrémmel: nagy adag gyorsan és egyszerűen

Majonézes tojáskrémmel töltött sonkatekercs: mutatós és finom

7 mennyei répás desszert húsvétra: sütés nélkülit is mutatunk

Húsvéti spenótos pite leveles tésztából: főtt tojás sül a közepébe

Így fess húsvéti tojást házilag: ötletek a hagymahéjtól az áfonyáig
Az igazán ropogós és friss sárgarépából készül a legfinomabb krémleves.
A sárgarépa az a zöldség, amit mindenki szeret. Amellett, hogy nyersen is ízletes, roppanós és egészséges, nagyon sokféleképpen felhasználható, elkészíthető. Egyszerű köretként is megállja a helyét, de én például nagyon szeretem a belőle készült főzeléket is.
Az utóbbi időben előnyben részesítem a leveseket, így most krémleves készült a répából, és hogy még intenzívebb és izgalmasabb legyen az összhatás, egy kis mandulát kevertem bele.
Sárgarépa-krémleves mandulával

Hozzávalók -+ adaghoz
- 2 ek. vaj
- fél fej hagyma
- 1 kk. kakukkfű
- 90 dkg sárgarépa
- 5 dkg mandula (hámozott)
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 dl tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra. A sárgarépát karikázzuk fel.
Egy lábasban olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a hagymát és a kakukkfüvet, dinszteljük körülbelül 10 percig. Tegyük bele a sárgarépát, a mandulaforgácsokat és öntsük rá az alaplevet, majd forraljuk fel. Ha forr, vegyük le az erősséget, főzzük 25-30 percig, amíg a sárgarépa megpuhul.
Botmixerrel pépesítsük, majd öntsük hozzá a tejszínt. Tejszín helyett használhatunk kókuszitalt is, csak számítsunk rá, hogy a kókusz elég intenzív ízt ad a levesnek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ropogós manduladarabokkal tálaljuk.
Fotó: Getty Images