
Selymes sárgarépa-krémleves ropogós mandulával – A színe is elcsábít

Cikkek


Sütőben sült cukkinifasírt sok sajttal: kívül ropogós, belül puha

Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat
Ropogós

Ínycsiklandó tárkonyos mártás: feldobja a húsokat és a tésztát

Meseszép epertorta: joghurtos krém teszi ellenállhatatlanná

Selymes, rozmaringos fehérbabpüré: tökéletes köret húsok mellé

Krémes, málnás tiramisu házi dzsemmel: tojás- és koffeinmentes recept

Színes, mediterrán tésztasaláta zöldségekkel: jól behűtve az igazi
Az igazán ropogós és friss sárgarépából készül a legfinomabb krémleves.
A sárgarépa az a zöldség, amit mindenki szeret. Amellett, hogy nyersen is ízletes, roppanós és egészséges, nagyon sokféleképpen felhasználható, elkészíthető. Egyszerű köretként is megállja a helyét, de én például nagyon szeretem a belőle készült főzeléket is.
Az utóbbi időben előnyben részesítem a leveseket, így most krémleves készült a répából, és hogy még intenzívebb és izgalmasabb legyen az összhatás, egy kis mandulát kevertem bele.
Sárgarépa-krémleves mandulával

Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 evőkanál vaj
- 0.5 fej hagyma
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 900 gramm sárgarépa
- 50 gramm mandula (hámozott)
- 1 liter zöldségalaplé
- 100 milliliter tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra. A sárgarépát karikázzuk fel.
Egy lábasban olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a hagymát és a kakukkfüvet, dinszteljük körülbelül 10 percig. Tegyük bele a sárgarépát, a mandulaforgácsokat és öntsük rá az alaplevet, majd forraljuk fel. Ha forr, vegyük le az erősséget, főzzük 25-30 percig, amíg a sárgarépa megpuhul.
Botmixerrel pépesítsük, majd öntsük hozzá a tejszínt. Tejszín helyett használhatunk kókuszitalt is, csak számítsunk rá, hogy a kókusz elég intenzív ízt ad a levesnek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ropogós manduladarabokkal tálaljuk.
Fotó: Getty Images