Selymes sárgarépa-krémleves ropogós mandulával – A színe is elcsábít
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Az igazán ropogós és friss sárgarépából készül a legfinomabb krémleves.
A sárgarépa az a zöldség, amit mindenki szeret. Amellett, hogy nyersen is ízletes, roppanós és egészséges, nagyon sokféleképpen felhasználható, elkészíthető. Egyszerű köretként is megállja a helyét, de én például nagyon szeretem a belőle készült főzeléket is.
Az utóbbi időben előnyben részesítem a leveseket, így most krémleves készült a répából, és hogy még intenzívebb és izgalmasabb legyen az összhatás, egy kis mandulát kevertem bele.
Sárgarépa-krémleves mandulával
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 evőkanál vaj
- 0.5 fej hagyma
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 900 gramm sárgarépa
- 50 gramm mandula (hámozott)
- 1 liter zöldségalaplé
- 100 milliliter tejszín
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra. A sárgarépát karikázzuk fel.
Egy lábasban olvasszuk fel a vajat. Adjuk hozzá a hagymát és a kakukkfüvet, dinszteljük körülbelül 10 percig. Tegyük bele a sárgarépát, a mandulaforgácsokat és öntsük rá az alaplevet, majd forraljuk fel. Ha forr, vegyük le az erősséget, főzzük 25-30 percig, amíg a sárgarépa megpuhul.
Botmixerrel pépesítsük, majd öntsük hozzá a tejszínt. Tejszín helyett használhatunk kókuszitalt is, csak számítsunk rá, hogy a kókusz elég intenzív ízt ad a levesnek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ropogós manduladarabokkal tálaljuk.
Fotó: Getty Images