Szuper téli saláta céklával és sütőtökkel: karcsúsító, mégis laktató
Turbózd fel a szervezetedet ezzel az ízletes céklás, sütőtökös salátával! Kíméli a gyomrot, mégsem leszel utána éhes.
Szuper mártogatóst készíthetsz pár perc alatt! A feta sajt kiváló alap, de önmagában nagyon tömény és sós, azonban egy kevés krémsajttal és olívaolajjal keverve krémesebbé teheted, és az ízén is lágyíthatsz. Ha ennél is könnyedebb végeredményre vágysz, krémsajt helyett akár tejfölt vagy joghurtot is használhatsz.
Az ízesítésről – az olíva mellett – a citromlé, a fokhagyma és a bazsalikom gondoskodnak, de bátran variáld a zöldfűszereket, vagy ha még krémesebb összhatásra vágysz, emeld meg az olaj mennyiségét.
A kész mártogatós mellől nem hiányozhat a méz sem: csorgass a krém tetejére egy keveset belőle, így tökéletes lesz az édes és sós ízek kombinációja.
A feta sajtot morzsoljuk egy aprítógépbe, majd kanalazzuk rá a krémsajtot. Kezdjük el összedolgozni a kettőt, és miközben jár a gép, csorgassuk hozzá az olívaolajat. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a reszelt fokhagymát, majd azzal is krémesítsük tovább. Kóstoljuk meg, ízlés szerint borsozzuk, és keverjük bele a citromlevet is.
Szedjük egy tálkába, szórjuk meg snidlinggel vagy kaporral, majd kenyérre kenve, mézzel csorgatva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu