Szuper téli saláta céklával és sütőtökkel: karcsúsító, mégis laktató
Turbózd fel a szervezetedet ezzel az ízletes céklás, sütőtökös salátával! Kíméli a gyomrot, mégsem leszel utána éhes.
Ha a nehéz, húsos fogások után könnyű, finom és laktató fogásra vágysz, ebben a sütőtökös-céklás salátában nem fogsz csalódni. Akkor is jól jön, ha épp fogyókúrán gondolkozol.
A cékla és a sütőtök tele vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal, és rengeteg módon kerülhetnek a tányérra. Ez a saláta remek választás lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora során, a dresszing pedig még ízletesebbé, izgalmasabbá teszi a salátát.
A sütőtök kikapart magját se dobd ki, megpiríthatod, és akár rászórhatod a salátára is.
Céklás, sütőtökös saláta
Hozzávalók 4 személyre
A salátához:
- 2 db cékla
- 1 kisebb db sütőtök
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- 10 dkg rukkola
- 10 dkg feta sajt
- 1 db gránátalma
A dresszinghez:
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Pucoljuk meg, kockázzuk fel a céklát és a sütőtököt, majd rendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg az olívaolajjal, és szórjuk meg kakukkfűvel.
Süssük meg a zöldségeket körülbelül 35-40 perc alatt. Ha megpuhulnak, vegyük ki a sütőből.
Közben készítsük el a dresszinget: egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet és citromlevet. Adjunk hozzá egy csipet sót és borsot, majd keverjük jól össze.
Egy nagy tálban helyezzük el a rukkolát, majd erre tegyük rá a céklát, a sütőtököt és a feldarabolt fetát. Szórjuk meg a gránátalma magjával, és locsoljuk meg a dresszinggel. Óvatosan forgassuk össze, és rögtön tálaljuk.
-
2024-04-26 10:32:01
-
2024-04-24 10:32:02
-
2024-04-24 07:32:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!