
A 8 legfinomabb céklás recept: a sült céklától a muffinig
Az előételtől a desszertig komplett menüt összeállíthatsz a szuperegészséges, édeskés céklából. Ezeket a recepteket ne hagyd ki!
Ha a nehéz, húsos fogások után könnyű, finom és laktató fogásra vágysz, ebben a sütőtökös-céklás salátában nem fogsz csalódni. Akkor is jól jön, ha épp fogyókúrán gondolkozol.
A cékla és a sütőtök tele vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal, és rengeteg módon kerülhetnek a tányérra. Ez a saláta remek választás lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora során, a dresszing pedig még ízletesebbé, izgalmasabbá teszi a salátát.
A sütőtök kikapart magját se dobd ki, megpiríthatod, és akár rászórhatod a salátára is.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Pucoljuk meg, kockázzuk fel a céklát és a sütőtököt, majd rendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg az olívaolajjal, és szórjuk meg kakukkfűvel.
Süssük meg a zöldségeket körülbelül 35-40 perc alatt. Ha megpuhulnak, vegyük ki a sütőből.
Közben készítsük el a dresszinget: egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet és citromlevet. Adjunk hozzá egy csipet sót és borsot, majd keverjük jól össze.
Egy nagy tálban helyezzük el a rukkolát, majd erre tegyük rá a céklát, a sütőtököt és a feldarabolt fetát. Szórjuk meg a gránátalma magjával, és locsoljuk meg a dresszinggel. Óvatosan forgassuk össze, és rögtön tálaljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu