Szuper téli saláta céklával és sütőtökkel: karcsúsító, mégis laktató

ceklas-sutotokos-salata-recept
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Turbózd fel a szervezetedet ezzel az ízletes céklás, sütőtökös salátával! Kíméli a gyomrot, mégsem leszel utána éhes.

Ha a nehéz, húsos fogások után könnyű, finom és laktató fogásra vágysz, ebben a sütőtökös-céklás salátában nem fogsz csalódni. Akkor is jól jön, ha épp fogyókúrán gondolkozol.

A cékla és a sütőtök tele vannak vitaminokkal és antioxidánsokkal, és rengeteg módon kerülhetnek a tányérra. Ez a saláta remek választás lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora során, a dresszing pedig még ízletesebbé, izgalmasabbá teszi a salátát. 

A sütőtök kikapart magját se dobd ki, megpiríthatod, és akár rászórhatod a salátára is.

Céklás, sütőtökös saláta

teli-ceklas-sutotokos-salata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 2 db cékla
  • 1 kisebb db sütőtök
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 10 dkg rukkola
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 db gránátalma

A dresszinghez:

  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Pucoljuk meg, kockázzuk fel a céklát és a sütőtököt, majd rendezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsoljuk meg az olívaolajjal, és szórjuk meg kakukkfűvel. 

Süssük meg a zöldségeket körülbelül 35-40 perc alatt. Ha megpuhulnak, vegyük ki a sütőből.

Közben készítsük el a dresszinget: egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet és citromlevet. Adjunk hozzá egy csipet sót és borsot, majd keverjük jól össze.

Egy nagy tálban helyezzük el a rukkolát, majd erre tegyük rá a céklát, a sütőtököt és a feldarabolt fetát. Szórjuk meg a gránátalma magjával, és locsoljuk meg a dresszinggel. Óvatosan forgassuk össze, és rögtön tálaljuk.  

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük