Mennyei, selymes medvehagyma-krémleves: fél órán belül kész

Medvehagyma-kremleves-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Végre itt van a medvehagymaszezon! Az ízes növényből természetesen leves is készülhet: mutatjuk, hogy lesz a legfrissítőbb és legkrémesebb ez a fogás.

A medvehagyma levesben is megállja a helyét, hiszen különleges, fokhagymára emlékeztető aromájával feldobja a vele készülő ételeket. Ez a recept ráadásul annyira egyszerűen és gyorsan készül, hogy bármelyik hétköznap estébe is belefér.

Mivel a medvehagymát a piacon egyre borsosabb áron lehet beszerezni, érdemes lehet akár családi program keretében saját gyűjtésbe fogni. Ebben a cikkben megtalálsz minden tudnivalót, ami fontos lehet a medvehagyma szedésénél.

Medvehagyma-krémleves

Medvehagyma-kremleves

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 szál póréhagyma felkarikázva (csak a fehér részek)
  • 200 ml zöldségalaplé
  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 1 csokor medvehagyma apróra vágva (kb. 150 g)
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy közepes edényt az olívaolajjal, és 3-4 percig dinszteljük benne a póréhagymát. Ha eléggé üveges, öntsük fel az alaplével, a kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk, és forraljuk fel.

Adjuk hozzá a medvehagymát is, hagyjuk a levest további 1 percig főni, majd vegyük le a tűzről. Öntsük az egészet turmixgépbe, vagy botmixer segítségével pürésítsük selymes állagúra.

Medvehagymaszórással, házi készítésű krutonnal kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük