
Mennyei, selymes medvehagyma-krémleves: fél órán belül kész

Végre itt van a medvehagymaszezon! Az ízes növényből természetesen leves is készülhet: mutatjuk, hogy lesz a legfrissítőbb és legkrémesebb ez a fogás.
A medvehagyma levesben is megállja a helyét, hiszen különleges, fokhagymára emlékeztető aromájával feldobja a vele készülő ételeket. Ez a recept ráadásul annyira egyszerűen és gyorsan készül, hogy bármelyik hétköznap estébe is belefér.
Mivel a medvehagymát a piacon egyre borsosabb áron lehet beszerezni, érdemes lehet akár családi program keretében saját gyűjtésbe fogni. Ebben a cikkben megtalálsz minden tudnivalót, ami fontos lehet a medvehagyma szedésénél.
-
2023-04-03 10:16:02
-
2023-04-01 10:16:01
-
2023-03-31 08:32:02
Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók 2 személyre
- 1 ek olívaolaj
- 1 szál póréhagyma felkarikázva (csak a fehér részek)
- 200 ml zöldségalaplé
- 400 ml konzerves kókusztej
- 1 csokor medvehagyma apróra vágva (kb. 150 g)
- 0.5 tk só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
Hevítsünk fel egy közepes edényt az olívaolajjal, és 3-4 percig dinszteljük benne a póréhagymát. Ha eléggé üveges, öntsük fel az alaplével, a kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk, és forraljuk fel.
Adjuk hozzá a medvehagymát is, hagyjuk a levest további 1 percig főni, majd vegyük le a tűzről. Öntsük az egészet turmixgépbe, vagy botmixer segítségével pürésítsük selymes állagúra.
Medvehagymaszórással, házi készítésű krutonnal kínáljuk.
Fotók: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Olvasd el ezt is!