Medvehagymás fűszervaj: ezzel dobd fel a reggeli pirítóst

9
Nyomtatás
Medvehagymas-fuszervaj-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tavaszi időszak sztárhozzávalóját fűszervajhoz is felhasználhatod: már néhány szál medvehagymából is isteni lesz, és nincsen párja a vele megkent pirítósnak!

Ha a medvehagyma neked is az egyik kedvenc tavaszi alapanyagod, akkor a belőle készülő fűszervajat semmiképp ne hagyd ki a repertoárodból. Az elkészült kence remekül illik pirítóshoz, de bármilyen más fogáshoz is fogyaszthatod, amihez fűszervajat használnál. A receptben a fűszervaj alapja növényi vajalternatíva, amit igény szerint hagyományos vajra is cserélhetsz.

Ha pedig nemcsak a piacon vennél az ízes fűszernövényből, de egy családi kirándulás során magad szednéd, akkor innen megtudhatod, pontosan mire figyelj, mielőtt begyűjtenéd.

Medvehagymás fűszervaj

Medvehagymas-fuszervaj

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 150 g növényi vajalternatíva
  • 1 kis csokor friss medvehagyma apróra vágva
  • 0.25 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 1 csipet szárított chilipehely
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót tálkába, és alaposan dolgozzuk össze.

Az elkészült fűszervajat takarjuk le fóliával, vagy tegyük légmentesen zárható tárolóba, és elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon