Pénztárcabarát lencsepörkölt kolbásszal: egyszerűen készül a kiadós fogás
A tartalmas fogás olyan, mint egy sűrű főzelék, melyben megáll a kanál. Érdemes elkészíteni, ha a család szereti a lencsét, ráadásul újramelegítve is mennyei.
A kolbászos, zöldséges ételek igen népszerűek a mediterrán vidékeken, ezek az alapanyagok mind könnyen elkészíthető és laktató fogásokat ihletnek meg ott, ahol az adott hozzávalók frissen is megteremnek.
Ez a borecetes, színes paprikákkal készülő, kolbászszaftos egytálétel tökéletes választás lesz egy szelet friss és ropogós kenyér mellé.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A paprikákat mossuk meg, töröljük szárazra, majd szeleteljük fel őket hosszanti szeletekre. A hagymát is tisztítsuk meg, és szintén vágjuk fel hosszában. A fokhagymagerezdeket nyomjuk át egy fokhagymanyomón.
A kolbászokat szurkáljuk meg egy villával, majd tegyük őket egy nagy, hideg tűzálló serpenyőbe.
Süssük őket közepes lángon a tűzhelyen kb. 14 percig. Időnként fordítsuk meg őket, hogy minden oldaluk egységesen piruljon.
A kész kolbászokat szedjük tányérra.
A serpenyőbe tegyük bele a paprikát és a hagymát, majd a visszamaradt kolbászzsíron dinszteljük közepes lángon, gyakran megkeverve. Kb. 5-7 perc alatt kezdenek el megpuhulni.
Ekkor adjuk hozzá a paradicsompürét, a fokhagymát, a sót és a pirospaprikát.
Kevergetve főzzük, amíg a paradicsompüré szépen át nem jár minden zöldséget.
Ekkor adjuk hozzá az alaplevet és a borecetet.
Forraljuk fel, majd közepes lángon főzzük addig, amíg a folyadék szinte teljesen elfő róla.
Ekkor vágjuk fel a kolbászokat kisebb darabokra, majd tegyük bele a hagymás, paprikás keverékbe.
A serpenyőt tegyük be az előmelegített sütőbe, és kb. 15-20 percig süssük. Ennyi idő alatt a kolbászok kellemesen átmelegednek, a zöldségek pedig tovább puhulnak.
Ha elkészült az étel, hagyjuk pár percig hűlni a tűzhelyen, majd friss kenyérrel tálaljuk.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu