Mamaféle kolbászos krumplileves: laktató és nagyon finom

Mamaféle kolbászos krumplileves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízekben gazdag leves igazi nagyiféle finomság, mely jólesik a testnek és a léleknek is, főleg ezeken a hideg napokon.

A krumplileves szerény étek, a magyar konyha egyik filléres levese. A tápláló fogás sokféle recept szerint elkészíthető, vannak egészen puritán változatai, de gazdagabb tálalásban is kipróbálható. Mi most kolbásszal gazdagítva teszteltük le.

Így még finomabb!

A recept továbbálmodható. Van, aki tarhonyával, galuskával vagy több zöldséggel gazdagítja, de még olyan is akad, aki szalonnát tesz a levesbe. Mivel ez egy magyaros leves, a tejföl szinte kötelező bele. Tálalásnál is kínálhatod mellé, de még jobb, ha habarással főzöd készre.

Amire figyelj

Ha túl ízes a kolbász, akkor a fűszerekkel bánj csínján, hisz a jóból is megárt a sok. Érzékeny gyomrúak kerüljék a csípős kolbászokat, helyette virslit vagy debrecenit is használhatnak.

Mamaféle kolbászos krumplileves

Mamaféle kolbászos krumplileves ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés zsír vagy olaj
  • 2 darab sárgarépa
  • 60 dkg krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab babérlevél
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 pár kolbász
  • 1 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát a zsíron dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a tetszés szerint feldarabolt sárgarépát és a krumplit. A zöldségeket alaposan keverjük át és pirítsuk 2-3 percig, közben fűszerezzük sóval, borssal, babérlevéllel, majoránnával és fűszerpaprikával. Ezután öntsük fel a levest annyi vízzel, amennyi ellepi.

Amikor a zöldségek félpuhára főttek, adjuk a leveshez a karikákra vágott kolbászt, és főzzük készre.

Az elkészült fogást petrezselyemmel megszórva, ropogós kenyérrel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük