Pénztárcabarát lencsepörkölt kolbásszal: egyszerűen készül a kiadós fogás

Kolbászos lencsepörkölt cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A tartalmas fogás olyan, mint egy sűrű főzelék, melyben megáll a kanál. Érdemes elkészíteni, ha a család szereti a lencsét, ráadásul újramelegítve is mennyei.

A legtöbb háztartásban előfordul, hogy olyan fogást kell kitalálni, mely a hűtőben 2-3 napig eláll, felmelegítve pedig egy rossz szót sem lehet mondani rá. Főleg a káposztás és a rakottas fogások ilyenek, de akadnak raguk és pörköltfélék is, melyekkel több napra lehet tervezni.

A lencsepörkölt erényei közé sorolandó még, hogy viszonylag olcsó a hüvelyes miatt. A kiadós finomság ízlés szerint alakítható: a kolbász és a krumpli kihagyható, ha azonban szeretnéd, még cukkinivel vagy sütőtökkel is tovább gazdagíthatod az ételt.

Kolbászos lencsepörkölt

Kolbászos lencsepörkölt ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 50 dkg lencse
  • 1 pár kolbász
  • 15 dkg burgonya (édes is lehet)
  • 2 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 l alaplé vagy víz
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 darab babérlevél
  • 4 evőkanál sűrített paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét előző este áztassuk be hideg vízbe, majd másnap szűrjük le és öblítsük át.

A kolbászt karikázzuk fel.

A megtisztított burgonyát vágjuk közepes kockákra.

A vöröshagymát vágjuk finomra vagy vékony szeletekre, és kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a fűszerpaprikát és az előkészített kolbászt és burgonyát. Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett lencsét is, öntsük rá az alaplét.

A lencsepörköltet fűszerezzük sóval, borrsal, fokhagymával és babérlevéllel. A sűrített paradicsomot is keverjük hozzá. A lencsepörköltet gyakran keverjük meg, és főzzük addig, amíg megpuhul a lencse (körülbelül 30-40 perc). Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük