
Pénztárcabarát lencsepörkölt kolbásszal: egyszerűen készül a kiadós fogás

A tartalmas fogás olyan, mint egy sűrű főzelék, melyben megáll a kanál. Érdemes elkészíteni, ha a család szereti a lencsét, ráadásul újramelegítve is mennyei.
A legtöbb háztartásban előfordul, hogy olyan fogást kell kitalálni, mely a hűtőben 2-3 napig eláll, felmelegítve pedig egy rossz szót sem lehet mondani rá. Főleg a káposztás és a rakottas fogások ilyenek, de akadnak raguk és pörköltfélék is, melyekkel több napra lehet tervezni.
A lencsepörkölt erényei közé sorolandó még, hogy viszonylag olcsó a hüvelyes miatt. A kiadós finomság ízlés szerint alakítható: a kolbász és a krumpli kihagyható, ha azonban szeretnéd, még cukkinivel vagy sütőtökkel is tovább gazdagíthatod az ételt.
-
2023-11-04 07:50:02
-
2023-10-24 10:16:01
-
2023-09-16 07:50:02
Kolbászos lencsepörkölt

Hozzávalók 6 személyre
- 50 dkg lencse
- 1 pár kolbász
- 15 dkg burgonya (édes is lehet)
- 2 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 1 l alaplé vagy víz
- só és bors ízlés szerint
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- 2 darab babérlevél
- 4 evőkanál sűrített paradicsom
Elkészítés:
A lencsét előző este áztassuk be hideg vízbe, majd másnap szűrjük le és öblítsük át.
A kolbászt karikázzuk fel.
A megtisztított burgonyát vágjuk közepes kockákra.
A vöröshagymát vágjuk finomra vagy vékony szeletekre, és kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd keverjük hozzá a fűszerpaprikát és az előkészített kolbászt és burgonyát. Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett lencsét is, öntsük rá az alaplét.
A lencsepörköltet fűszerezzük sóval, borrsal, fokhagymával és babérlevéllel. A sűrített paradicsomot is keverjük hozzá. A lencsepörköltet gyakran keverjük meg, és főzzük addig, amíg megpuhul a lencse (körülbelül 30-40 perc). Ha szükséges, az elfőtt vizet pótoljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!