![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ilyen a legszaftosabb hamburger, a Sloppy Joe: a buciba darált húsos ragu kerül
![sjhcover](https://kep.index.hu/1/0/3603/36031/360315/36031567_2754443_17a2473975d29241653f61ecd64db8a9_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Szaftos, húsos raguval megpakolt hamburgerbuci, ez a Sloppy Joe, az amerikaiak nagy kedvence, amely az első harapás után rabul ejti a kóstolóját.
A darált húsos burger az 1930-as években kezdte meg hódítását, a testes finomságot egy Joe nevű szakács alkotta meg. A Sloppy Joe tulajdonképpen egy húsos raguval megpakolt zsemle. Az eredeti receptben a buciba paradicsomos, fűszeres mártással készült darált húsos ragu kerül, mára azonban az alapot rendesen felturbózták.
Könnyedén ízlésre szabható a recept, sokan bolognai ragut pakolnak a zsemlébe és adják el Sloppy Joe név alatt, de hús nélküli verzió is létezik a laktató finomságból. Sőt, ha belegondolsz, a magyar konyhától sem áll távol Joe szendvicse. A rakott kel vagy karfiol raguját sokan szeretik magában is falatozni, még a rizzsel egybeforgatás előtt, akár az így készült húst is bele lehet pakolni a zsemlébe vagy hamburgerbuciba.
Tipp, hogy még finomabb legyen
A darált húsos ragut érdemes kicsit feldobni, valamilyen zöldséggel gazdagítani, de ha nem szeretnéd a daráltat zöldséggel egybefőzni, akkor a zsemlébe pakolj csemegeuborkát, kaliforniai paprikát vagy valamilyen csípősebb paprikát. Sajttal is érdemes kipróbálni, elvégre sajttal minden sokkal finomabb lesz. A lent olvasható recept egyszerű alap, amit bátran lehet tovább gazdagítani, kerülhet a raguba fokhagyma, chili vagy Worcestershire-szósz, a határ a csillagos ég.
Sloppy Joe
![sphct](https://kep.index.hu/1/0/3603/36031/360316/36031695_a81e41a6a7058043ebbae05ffd6f6f3f_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dekagramm darált hús (marha, csirke, pulyka, sertés)
- 2 fej hagyma
- 600 gramm paradicsom passata
- 250 milliliter víz
- só és bors ízlés szerint
- olaj kevés
Elkészítés:
A hagymát vágjuk finomra, majd magas falú lábasban, kevés olajon dinszteljük meg. Miután a hagyma üveges lett, keverjük hozzá a darált húst, ízesítsük sóval és borssal, pirítsuk addig, míg a kieresztett víz teljesen elpárolog. Utána öntsük rá a paradicsom passatát és a vizet, főzzük addig, amíg besűrűsödik. A kész raguból ízlés szerint kanalazzunk a hamburgerbuciba.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!