Sonkás-sajtos tortillatekercs pillanatok alatt: zöldfűszerrel és fokhagymával a legfinomabb

tortillatekercs2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Krémsajt és sonka borítja a tortillalapot, de bátran turbózd fel a tölteléket, friss zöldfűszereket, hagymát is keverhetsz bele.

Ha mutatós és isteni vendégvárót készítenél semmi munkával, próbáld ki ezt a tortillatekercset, amennyire egyszerű, annyira finom, ráadásul nagyjából 15 percet kell rászánnod. Igaz, utána picit pihentetni kell a hűtőben, hogy összeálljon, úgy szép szeleteket lehet vágni belőle.

Alapként használhatsz kész, bolti tortillalapot is, de ha több időd van, készítsd el házilag, hogy még finomabb legyen. A kész lapot csak kend meg krémsajttal, pakold meg sonkaszeletekkel, és kész is a mennyei nasi. Hogy még izgalmasabb legyen, a sajtot érdemes felturbózni, én fokhagymát, petrezselymet és snidlinget kevertem bele, és egy kevés füstölt paprikával fűszereztem. 

Sonkás-sajtos tortillatekercs

tortillatekercs

Hozzávalók 50 darabhoz

  • 4 darab tortillalap
  • 20 dekagramm csemegesonka
  • 150 gramm krémsajt
  • 0.5 tk füstölt fűszerpaprika
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A petrezselymet és a snidlinget aprítsuk össze, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjük bele őket a krémsajtba a fűszerpaprikával és a borssal együtt. 

A tortillalapokat kenjük meg vékonyan a fűszeres krémsajttal. Tegyünk mindegyikre 2-3 szelet sonkát, majd szorosan tekerjük fel őket. A széleket kenjük meg egy kevés krémsajttal, ragasszuk a tortillalaphoz, hogy ne nyíljon szét a tekercs.

Csomagoljuk a 4 tortillatekercset folpackba, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.

Tálalás előtt vegyük ki őket, csomagoljuk ki, vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük