Sonkás-sajtos tortillatekercs pillanatok alatt: zöldfűszerrel és fokhagymával a legfinomabb
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Régimódi fahéjas, szilvás pite: a vékony tésztán vastag töltelék terül el
Krémes krumplipüré sült fokhagymával: csak úgy eteti magát
Vaníliás tart erdei gyümölcsökkel: mentes változatot mutatunk
Tejszínes darált hússal töltött karalábé: ilyen finomat még nem ettél
Hogyan fűszerezzünk só nélkül? Mutatunk néhány szuper alternatívát
Krémsajt és sonka borítja a tortillalapot, de bátran turbózd fel a tölteléket, friss zöldfűszereket, hagymát is keverhetsz bele.
Ha mutatós és isteni vendégvárót készítenél semmi munkával, próbáld ki ezt a tortillatekercset, amennyire egyszerű, annyira finom, ráadásul nagyjából 15 percet kell rászánnod. Igaz, utána picit pihentetni kell a hűtőben, hogy összeálljon, úgy szép szeleteket lehet vágni belőle.
Alapként használhatsz kész, bolti tortillalapot is, de ha több időd van, készítsd el házilag, hogy még finomabb legyen. A kész lapot csak kend meg krémsajttal, pakold meg sonkaszeletekkel, és kész is a mennyei nasi. Hogy még izgalmasabb legyen, a sajtot érdemes felturbózni, én fokhagymát, petrezselymet és snidlinget kevertem bele, és egy kevés füstölt paprikával fűszereztem.
Sonkás-sajtos tortillatekercs
Hozzávalók 50 darabhoz
- 4 darab tortillalap
- 20 dekagramm csemegesonka
- 150 gramm krémsajt
- 0.5 tk füstölt fűszerpaprika
- 0.5 csokor petrezselyem
- ízlés szerint snidling
- 1 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A petrezselymet és a snidlinget aprítsuk össze, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjük bele őket a krémsajtba a fűszerpaprikával és a borssal együtt.
A tortillalapokat kenjük meg vékonyan a fűszeres krémsajttal. Tegyünk mindegyikre 2-3 szelet sonkát, majd szorosan tekerjük fel őket. A széleket kenjük meg egy kevés krémsajttal, ragasszuk a tortillalaphoz, hogy ne nyíljon szét a tekercs.
Csomagoljuk a 4 tortillatekercset folpackba, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Tálalás előtt vegyük ki őket, csomagoljuk ki, vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, majd kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!