
Oldalas sörben sütve: a hús olyan omlós, hogy leválik a csontról

Nem jár sok munkával az oldalas megsütése, lassú lángon készítve, karakteres fűszerekkel bolondítva fantasztikus sült kerül az asztalra.
Az oldalast sokféleképpen el lehet készíteni, a legtöbbször sütőben sütik pirosra, pedig gáztűzhelyen, nagy serpenyőben vagy fazékban is érdemes kipróbálni. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, a karakteres fűszerek, a sör és a lassú sütés a titok, hogy fantasztikus legyen a hús.
Ki ne imádná a sülteket? Nem csak enni öröm, az elkészítését is csak ajánlani tudom, hisz kevés munkával, hihetetlen ízekkel megbolondítva szaftos, omlós húsnak örülhet a család. A kész sült mellé kínálj egyszerűen kenyeret, savanyúságot, de főzelékkel vagy más körettel is mennyei lesz.
Sörben sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm sertésoldalas
- 3 deciliter sör
- 2 ág kakukkfű
- 1 darab citrom
- 3 szem szegfűszeg
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítés:
Az oldalast sózzuk és borsozzuk mindkét oldalán, majd nagyobb méretű serpenyőben vagy fazékban, kevés olajon hirtelen süssük pirosra.
Mikor színt kap a hús, öntsük rá a sört, adjuk hozzá a kakukkfüvet, a citrom reszelt héját, a szegfűszeget és a felszeletelt fokhagymát, majd fedő alatt, lassú tűzön pároljuk puhára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!