Sörösdobozon sült csirke: a bőre ropogós, a belseje pedig szaftos lesz

sdscscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyben sült csirkét mindenki szereti, hiszen nagyon ízletes és változatosan kerülhet a sütőbe, akár még sörösdobozra ültetve is készülhet.

A csirke sosem rossz választás, a legjobb, ha egész csibéből készül a vacsora, kényelmes megoldás, ha darabolás nélkül sütőbe tolod és szépen kivárod, míg megpirul a hús. Sokan azt gondolják, unalmas egyben sütni a csirkét, de ez egy óriási tévedés, rengeteg módon teheted izgalmassá. A madár belsejébe bármilyen töltelék kerülhet, kívülről boríthatja bacon, de még sóágyon is pirosra sütheted.

Szerencsére a csirke nagyon szereti a fűszereket, ezért mindig új köntösben kerülhet a tányérra, jól áll neki a mézes-mustáros pác vagy az illatos rozmaring egy kis sörrel párosítva. Ha vonakodnál a sörösdobozon való sütéstől, akkor kuglófformára ültesd a madarad, zöldségeket is tehetsz mellé a sütés félidejénél, így körettel együtt lesz kész az ízletes étel.  

Sörösdobozon sült csirke

sscsct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kilós egész csirke
  • 5 deciliter világos sör
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 12 evőkanál olaj
  • 1 darab citrom facsart leve
Recept idők

Elkészítés:

A pác hozzávalóit állítsuk össze: az olajat (ízlés szerint alakítható, kevesebb vagy több is lehet) öntsük tálba, keverjük el benne a sót, borsot, rozmaringot, fokhagymaport és a citrom facsart levét, majd a megtisztított csirkét kívül és belül kenjük meg a páccal.

A sör felét töltsük pohárba.

A páccal bekent csibét húzzuk rá a sörösdobozra úgy, hogy stabilan üljön rajta. A sörösdobozon lévő madár alatt magas falú tepsi legyen, ami alá 1-2 deciliter vizet is öntsünk, majd toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre. Utána öntsük rá a pohárba kitöltött sört és toljuk vissza még 20 percre pirulni. Ezután a sütő hőfokát állítsuk 200 fokra és még 20-30 percig süssük a csibét, miközben 4-5 percenként  locsolgassuk a lecsorgó zsiradékkal. A lényeg, szép pirosra sült hús kerüljön ki a sütőből.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük