
Sós muffin alaprecept, amit kedved szerint ízesíthetsz
Így is finom, de tehetsz még bele bármit, amit jónak látsz
Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Mutatós vörös bársony cupcake: így egyszerűsíts, ha nem megy a tortasütés

Fokhagymás tésztaszósz fodros kelből: egészséges vacsi fél órán belül

Csokoládéba mártott zserbószívek: Valentin-napi desszert sütés nélkül

Krémes, tejszínes csirkeleves: puha krumplinudli a levesbetét

Menzakaják kvíze: kitalálod a hozzávalókból, melyik ételről van szó?
Pár perc alatt összedobható, gusztusosan sajtos, mindenki imádja, és mire sikerül a vacsoraasztalhoz könyörögni a gyerekeket, ki is sül, mi lehet az? Hát persze, hogy a sajtos muffin.
A muffin nagy találmány, szerencsére mindig fordulhatunk hozzá, amikor gyorsan és egyszerűen kell előrukkolni valami ehetővel. Így van ez akkor is, ha vacsora helyzet van, de a bevásárlás sajnos, valami miatt pont elmaradt aznap.
A sajtos muffin simán előállítható az otthon fellelhető dolgokból. Valami sajtféle csak akad a hűtőben. Az sem baj, ha krémsajt, vagy lapka, vagy három különbözőféléből sikerül összehozni egy adagot, annál finomabb lesz a sajtos muffin.
Bármi mehet bele
Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a süti a tökéletes maradék süllyesztő: utolsó pár szelet sonkát, bacont, kissé kókadozásnak indult zöldhagymát és zöldfűszereket, enyhén kiszáradt sajtokat simán bele lehet sütni, annál finomabb lesz az íze. A tetejére szórhatunk magvakat, de persze bele is süthetjük, mi bajunk lehet? Kakaóval kínáljuk, az édes kontraszt külön jót tesz neki.
Sajtos muffin alaprecept

Hozzávalók 6 adaghoz
- 20 dekagramm liszt
- 2 darab tojás
- 1 kávéskanál só
- 2.5 deciliter tej
- 1 deciliter olaj vagy olvasztott vaj
- 0.5 csomag sütőpor
- 10 dekagramm reszelt sajt (vagy ami van)
Elkészítés:
A hozzávalókat belemérjük egy tálba, és jól elkeverjük, már kész is a tészta. Tehetünk még bele apróra vágott sonkát, bacont, magvakat, zöldfűszereket, zöldhagymát, vagy amit szeretnénk.
A tésztát muffinformába kanalazzuk, és betesszük a sütőbe. Tűpróbával nézzük meg, hogy jó-e már, ez kb. 20 perc múlva következik el, de persze ez sütőnként változik.
Fotó: Shutterstock