Sós muffin alaprecept, amit kedved szerint ízesíthetsz
Így is finom, de tehetsz még bele bármit, amit jónak látsz

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pár perc alatt összedobható, gusztusosan sajtos, mindenki imádja, és mire sikerül a vacsoraasztalhoz könyörögni a gyerekeket, ki is sül, mi lehet az? Hát persze, hogy a sajtos muffin.

A muffin nagy találmány, szerencsére mindig fordulhatunk hozzá, amikor gyorsan és egyszerűen kell előrukkolni valami ehetővel. Így van ez akkor is, ha vacsora helyzet van, de a bevásárlás sajnos, valami miatt pont elmaradt aznap.

A sajtos muffin simán előállítható az otthon fellelhető dolgokból. Valami sajtféle csak akad a hűtőben. Az sem baj, ha krémsajt, vagy lapka, vagy három különbözőféléből sikerül összehozni egy adagot, annál finomabb lesz a sajtos muffin.

Bármi mehet bele

Ez egyben azt is jelenti, hogy ez a süti a tökéletes maradék süllyesztő: utolsó pár szelet sonkát, bacont, kissé kókadozásnak indult zöldhagymát és zöldfűszereket, enyhén kiszáradt sajtokat simán bele lehet sütni, annál finomabb lesz az íze. A tetejére szórhatunk magvakat, de persze bele is süthetjük, mi bajunk lehet? Kakaóval kínáljuk, az édes kontraszt külön jót tesz neki.

Sajtos muffin alaprecept

sajtos muffin

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 20 dekagramm liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 kávéskanál
  • 2.5 deciliter tej
  • 1 deciliter olaj vagy olvasztott vaj
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 10 dekagramm reszelt sajt (vagy ami van)
Recept idők

Elkészítés:

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.

A hozzávalókat belemérjük egy tálba, és jól elkeverjük, már kész is a tészta. Tehetünk még bele apróra vágott sonkát, bacont, magvakat, zöldfűszereket, zöldhagymát, vagy amit szeretnénk.

A tésztát muffinformába kanalazzuk, és betesszük a sütőbe. Tűpróbával nézzük meg, hogy jó-e már, ez kb. 20 perc múlva következik el, de persze ez sütőnként változik.

Fotó: Shutterstock

Ezt is szeretjük