Egyszerű, villámgyors sós stangli leveles tésztából: macera nélkül készül

sscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A világ legegyszerűbb sós stanglija leveles tésztából készül, megúszós, nagyon finom ropogtatnivaló.

Ünnepnapokon az édes finomságok mellett kötelező sós falatokkal is kedveskedni a vendégeknek, kifejezetten jólesik majd a desszertek után sós ropogtatnivalót fogyasztani. Rengetegféle izgalmas sós csemege közül válogathat az ember, ha ilyen finomság készítésére adja a fejét. Ünnepekkor, mivel kevés az idő és sok a tennivaló, érdemes az egyszerűségre törekedni, a lehető legmegúszósabb verziót elkészíteni. 

Az egyszerű sós rúd őrölt borssal, fűszerpaprikával vagy chilivel is ízesíthető, de még reszelt sajt és sonka is kerülhet a csavart tészta közé.

Ha pedig mégis édes vendégvárót készítenél, a narancsos-csokis fudge a legjobb választás, 10 perc munka van vele és isteni finom. 

Sós stangli

ssct

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm leveles tészta
  • ízlés szerint frissen őrölt só
  • 1 darab tojás
  • 2 evőkanál vaj
  • sajt
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát nyújtsuk ki, majd felezzük meg. Az egyik lapot kenjük meg olvasztott vajjal, szórjunk rá ízlés szerint sót, aki szeretne, sajtot, majd a tészta másik felét tegyük rá. Derelyevágóval vagy késsel hosszában vágjuk fel. A tésztacsíkokat lazán vagy szorosan csavarjuk meg, majd helyezzük a stanglikat sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg őket felvert tojással, szórjunk rájuk ízlés szerint sót, majd 180 fokos előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük aranybarnára a rudakat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük