![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni, habkönnyű sós szuflé: rengeteg sajttal és tejjel készül
![sajtosszuflé2](https://kep.index.hu/1/0/4064/40649/406496/40649643_3101983_fab6d1ce884fd4465317cda537ca4666_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nem csak édesen készülhet a levegős szerkezetű szuflé, sósan, sajttal és fűszerekkel felturbózva is mennyei.
A habkönnyű, légies szuflé készítése egyáltalán nem olyan bonyolult, mint azt elsőre gondolnád, ez a sós, sajtos verzió pedig különösen egyszerű. A levegős szerkezetét a tojáshabnak köszönheti, nem igényel semmilyen extra hozzávalót.
Az alapjához besamelmártást kell főzni, ebbe kerül a rengeteg reszelt sajt, majd a tojássárgáját, végül a tojáshabot kell beleforgatni. A sajt mellett nyugodtan használhatsz más ízesítőket, chilit, borsot, mustárt, ízlés szerint fűszerezd.
Ha tetszik a szuflé ötlete, de inkább édes verziókban gondolkodsz, akkor pedig ezt a receptet ajánljuk.
Sós szuflé
![sajtosszuflé](https://kep.index.hu/1/0/4064/40649/406496/40649653_cc952306ce754483df8d17547c6623ae_wm.jpg)
Hozzávalók 6 darabhoz
- 50 gramm vaj
- 35 gramm liszt
- 310 milliliter tej
- opcionális chilipehely
- 0.25 tk só
- 170 gramm cheddar sajt
- 6 db tojás
Elkészítés:
Vajazzunk ki 6 darab 2,5-3 deci űrtartalmú szufléformát. Tegyük őket egy tepsibe.
A tojásokat válasszuk szét.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Olvasszuk fel a vajat egy kis lábasban. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük vele csomómentesre. Öntsük fel fokozatosan a tejjel, közben folyamatosan kevergessük. Adjuk hozzá a chilit, a sót, majd főzzük 3-4 percig, míg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről.
Keverjük bele a reszelt sajtot, míg el nem olvad benne teljesen. Kóstoljuk meg, ha szükséges, sózzuk. Adjuk hozzá a tojássárgáját is, keverjük el benne.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Forgassuk a sajtszószba egy spatula segítségével, több részletben adagoljuk.
Osszuk szét a masszát a tálkák között, kb. 3/4-ig érjen. Toljuk a sütőbe, süssük 15-20 percig, míg a tetejük aranybarna nem lesz.
Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!