Kiadós spagetti tenger gyümölcseivel - Villámgyors, izgalmas tésztaétel a rohanós napokra
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Füstös és pikáns Buffalo-hummusz: mártogatósok közt verhetetlen
Savanyított, ecetes lila hagyma: téli vitaminpótlás egyszerűen
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Vajpuhára sült tepsis sertéstarja: hagymás, paprikás ragu teszi izgalmassá
7 tipp, amivel megmentheted az elsózott levest: ezek a praktikák aranyat érnek
A tésztás ételek egyáltalán nem unalmasak, és sokszor mentenek meg, főleg, amikor időhiányban szenvedünk.
Egyik hétvégén - szintén időhiányban szenvedve - valami egyszerűen elkészíthető, mégis kicsit különlegesebb fogást szerettem volna készíteni. Így esett a választásom egy tésztaételre, de hogy legyen benne egy kis izgalom, garnélarákot képzeltem el feltétként rá. Arra nem is tettem kísérletet, hogy frissen szerezzem be, de szerencsére most már nagyon jó minőségben kaphatóak a gyorsfagyasztottak is.
Ezúttal túl optimista voltam, mert a szupermarketben csak gyorsfagyasztott tenger gyümölcseit találtam, abból viszont nagyon szépet, gusztusosat, így kicsit módosítottam az elképzelést és ebből készítettem el az ebédet.
Spagetti tenger gyümölcseivel
Hozzávalók 2 adaghoz
- 250 gramm spagetti
- 300 gramm tenger gyümölcsei (fagyasztott)
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 deciliter fehérbor (száraz)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál bazsalikom (őrölt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- opcionális chilipaprika
- opcionális parmezán (tetejére)
Elkészítés:
Forraljunk vizet, sózzuk, majd főzzük ki a spagettit. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apró darabokra.
Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, és picit pirítsuk meg rajta először a hagymát, majd a fokhagymát. Dobjuk rá a tenger gyümölcseit, keverjünk rajta egyet, öntsük rá a fehérbort, morzsoljuk rá a bazsalikomot, és együtt, alacsony hőfokon főzzük pár percig. Óvatosan sózzuk, borsozzuk. Ha picit pikánsabban szeretjük, szórjunk rá egy kevés chilit, de ez el is hagyható.
A kifőtt tésztát borítsuk rá a szószra, forgassuk át benne, majd még forrón tálaljuk. Ízlés szerint parmezán is mehet a tetejére.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors