A 10 legjobb spárgás recept tavaszra: változatosan használhatod fel a zöldséget
A spárga szezonja rövid ideig tart, úgyhogy érdemes kihasználni a zsenge zöldség adta lehetőségeket, amíg lehet.
A spárga szezonja gyorsan elillan, ezért, amíg még tart, érdemes minél több finomságot készíteni a zöldségből. Most egy igazán egyszerű receptet mutatunk, amit kezdők is össze tudnak dobni.
Bármilyen zöldségről legyen is szó, rántva, ropogós bundában sütve nagyon finom. Ez a spárgára is igaz: a hagyományos zsemlemorzsa helyett most pankomorzsa teszi izgalmassá. A ropogós textúra mellett pikáns ízével is elvarázsol a zöldség. Kínáld mártogatóssal és friss salátával.
A majonézt keverjük egybe a mustárral, citromlével, sóval, borssal és Cayenne-borssal.
A megtisztított spárgát forgassuk meg a majonézes keverékben, majd hempergessük pankomorzsába.
A pankomorzsába forgatott spárgát sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu