Fűszeres pankomorzsába forgatott spárga: egyszerűen készül a finomság

23
Nyomtatás
Spárga pankomorzsába forgatva cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A zsenge spárga rendkívül ízletes, ropogós, fűszeres bundában készítve fantasztikus. Már a látványtól megjön az ember étvágya.

A spárga szezonja gyorsan elillan, ezért, amíg még tart, érdemes minél több finomságot készíteni a zöldségből. Most egy igazán egyszerű receptet mutatunk, amit kezdők is össze tudnak dobni.

Bármilyen zöldségről legyen is szó, rántva, ropogós bundában sütve nagyon finom. Ez a spárgára is igaz: a hagyományos zsemlemorzsa helyett most pankomorzsa teszi izgalmassá. A ropogós textúra mellett pikáns ízével is elvarázsol a zöldség. Kínáld mártogatóssal és friss salátával.

Spárga pankomorzsába forgatva

Spárga pankomorzsába forgatva ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 1 csokor spárga
  • 1 bögre pankomorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A majonézt keverjük egybe a mustárral, citromlével, sóval, borssal és Cayenne-borssal.

A megtisztított spárgát forgassuk meg a majonézes keverékben, majd hempergessük pankomorzsába.

A pankomorzsába forgatott spárgát sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon