
Tartalmas, reggeli zöldséges muffin: ezzel energikusan indul a nap
A megszokott tojásos alap helyett ezek a muffinok tofuval készülnek, így akkor is megeheted, ha tojásallergiád van, vagy növényi étrendet követsz.
Egy finom tojásos reggelinél nem is tudnánk jobbat elképzelni. Sokszor már egy egyszerű rántotta is lázba tud hozni, az utóbbi időben azonban új kedvencre leltem, ami nem más, mint a frittata!
Ez az eredetileg Olaszországból származó étel amolyan átmenet a rántotta és az omlett között. Szinte bármit belesüthetsz, legyen szó húsról vagy zöldségről, és alig 20 perc alatt elkészül.
A vöröshagymát tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel. A metélőhagymát öblítsük le, majd vágjuk fel apróra.
A spárgát mossuk meg, a fásabb végeket vágjuk le, a többi részét pedig vágjuk fel 2,5 cm-es darabokra.
A tojást, a ricottát és a sót keverjük össze egy közepes méretű tálban, majd adjuk hozzá a metélőhagymát és a szárított tárkonyt,
Egy nagy, sütőbe is betehető serpenyőben – öntött vas – melegítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát. Időnként megkeverve, kb. 4-5 percig, közepes lángon pároljuk.
Adjuk hozzá a felvágott spárgát és pirítsuk további 3-5 percig.
Ezután a nagy serpenyőben lévő hagymához adjuk hozzá a tojásos, ricottás keveréket és süssük kb. 4-5 percig, amíg majdnem megszilárdul, de a teteje még enyhén folyós marad.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A frittata tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, majd gyorsan tegyük be a sütőbe kb. 5-7 percre.
Ezután sütőkesztyűvel óvatosan vegyük ki a forró serpenyőt, majd pár percet várva, már tálalhatjuk is.
Kínáljunk mellé zöldsalátát.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu