Félórás koktélparadicsomos frittata friss spenóttal – Laktató reggeli vagy könnyed ebéd

6
Nyomtatás
frittata
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A frittata receptje egyáltalán nincs kőbe vésve, mindenki azzal gazdagítja a tojást, amit szeret - vagy ami éppen a hűtőben lapul.

Az olaszok omlettje, a frittata igazi maradékmentő, szinte bármit tehetünk a tojásos alapba. Az alábbi verzióba újburgonya, koktélparadicsom és bébispenót került, így egy laktató, mégis könnyed fogás született.

Fontos, hogy a zöldségeket elő kell készíteni: a burgonyát meg kell főzni, a hagymát karamellizálni, a spenótot fonnyasztani. Érdemes olyan serpenyőben pirítani a zöldségeket, amit utána a sütőbe is be tudunk tolni, de ha nincs ilyenünk, az sem baj, kanalazzuk át a zöldségeket egy jénaiba vagy bármilyen más sütőformába.

Amellett, hogy rendkívül egyszerű ételről van szó, nagyon látványos is, ezzel biztosan elkápráztatjuk a vendégeinket. A tökéletes otthoni brunch kihagyhatatlan eleme, de nem csak reggelire, egy könnyedebb nyári ebédnek is el tudom képzelni.

Paradicsomos frittata

frittata2

Hozzávalók 4 személyre

  • 300 gramm újkrumpli
  • 8 darab tojás
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 120 gramm bébispenót
  • 200 gramm koktélparadicsom
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

Az újburgonyát főzzük puhára lobogó vízben, majd pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra. A hagymát hámozzuk meg, vágjuk vékony szeletekre. A tojásokat verjük fel, sózzuk, borsozzuk. A koktélparadicsomokat vágjuk félbe.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Melegítsük fel az olívaolajat egy serpenyőben, majd dobjuk rá az összeszelt hagymát, sózzuk, addig dinszteljük, míg teljesen puha, picit karamellizált nem lesz. 

Adjuk a krumplit és a spenótot is a hagymához, pár percig kevergessük, míg a spenót össze nem esik. Kapcsoljuk le alatta a lángot. Ha olyan serpenyőben készítettük, amit sütőben is lehet használni, hagyhatjuk benne a hagymás keveréket, de ha nem, kanalazzuk át a krumplis alapot egy jénaiba vagy más sütőformába. Oszlassuk el szépen a tál aljában, hogy mindenhova jusson belőle.

Öntsük a tojást a spenótos-hagymás keverékre, majd szórjuk bele a félbevágott paradicsomokat is.

Tegyük a sütőbe, majd kb. 15 percig süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon