Spárgás, mozzarellás omlett - Egészséges, színes reggeli sok fehérjével

spárgás omlett cover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Rájöttem, hogy mutatós reggelit semmivel sem több idő elkészíteni, mint egy egyszerű, de nem látványosat.

Reggelire egyre gyakrabban eszünk tojásos ételeket. A sort tükörtojással indítottuk, de később a rántotta is becsatlakozott. Egy idő után a tojásba ízesítésként egyéb hozzávalók kerültek, először csak egy kis hagyma, aztán gomba, esetleg kolbász és persze sajt. Egy ilyen rántotta felér egy főétkezéssel.

A rántottából egyszer csak omlett lett, ez szinte csak annyiban különbözik előbbitől, hogy a serpenyőbe öntött tojást nem bántjuk, hanem palacsintaszerűen megsütjük. Azért a tojásba kerülhet egy kis tejszín is. Az omlettet tetszés szerint lehet ízesíteni, ebbe például a kedvenc tavaszi zöldségem, spárga került, mellé pedig a szinte kihagyhatatlan sajt, jelen esetben mozzarella. 

Spárgás, mozzarellás omlett

spárgás omlett recept

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 210 gramm spárga (zöld)
  • 6 darab tojás
  • 4 evőkanál tejszín
  • 0.5 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 teáskanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 30 gramm mozzarella
  • 1 evőkanál újhagyma zöldje (díszítésnek)
Recept idők

Elkészítés:

A spárgákat jól tisztítsuk meg, törjük meg, csak a csúcsáig tartó felét használjuk. A többi sajnos fás lehet. Vágjuk kis darabokra. A mozzarellát reszeljük le. 

A tojásokat mossuk meg, törjük fel, keverjük hozzá a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, jó alaposan verjük fel elektromos habverővel. Picit tegyük félre pihenni. 

Öntsünk olajat egy serpenyőbe, alacsony lángon melegítsük, majd tegyünk hozzá vajat és várjuk meg, amíg felmelegszik. Dobjuk rá a spárgákat, pirítsuk körülbelül fél percig, majd szedjük ki a serpenyőből, tegyük félre. Tegyük vissza a serpenyőt a tűzre, öntsük rá a tojásos keveréket. Hagyjuk egy percig sülni, ne nyúljunk hozzá. A felére szórjuk rá a mozzarellát és a spárgát. Zárjuk el a gázt, várjuk meg, amíg a mozzarella elolvad. 

Egy fa spatula segítségével óvatosan tekerjük fel az omlettet. Utána tetszés szerinti méretre szeletelhetjük. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük