![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Roppanós zöldségek, krémes dresszing - Spárgás tésztasaláta
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ez a friss, tavaszi saláta citromos-joghurtos öntettel a legjobb dolog, ami a spárgával történhet. Gyorsan készül és igen laktató is, mivel tészta is kerül bele.
Mind a zöldségek, mind a dresszing egy igazán friss, üde fogást eredményeznek. A lent található recept irányadó, hiszen pont az a szuper ebben a salátában, hogy nyugodtan ki lehet cserélni, el lehet hagyni egy-egy alapanyagot, az ízlésünknek megfelelően lehet variálni.
A dresszing is egy igen különleges ízkombinációból születik: görög joghurt, citromlé, fokhagyma és méz alkotja, de aki nem szereti különösebben az édes-sós ízek keveredését, hagyja el a mézet vagy csökkentse a mennyiségét.
Ha szeretnénk tovább fokozni az izgalmakat, használjunk zöldséggel színezett tésztát, nem csak a tányér összképét színesíti tovább, az ízeiben is ad még egy pluszt az egész salátához. Ha lejár a spárgaszezon, nyugodtan lehet helyettesíteni zsenge zöldbabbal is, ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
Spárgás tésztasaláta joghurtos öntettel
![spárgasalirecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291021/29102189_28f2e22337ef3355d2e17001d0a6f475_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm tészta (penne, fusilli)
- 500 gramm zöld spárga
- 8 darab koktélparadicsom
- 1 darab lilahagyma
- 0.5 darab kígyóuborka
- 0.5 fej brokkoli
- opcionális sajt, kaliforniai paprika
Dresszing
- 280 gramm görög joghurt
- 4 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A dresszing hozzávalóit tegyük egy tálba, alaposan keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítsük.
Tisztítsuk meg a spárgát, szedjük le a kemény, fás részeit, vágjuk kisebb darabokra. A brokkolit szedjük rózsáira.
Forraljunk fel vizet egy csipet sóval, főzzük ki a tésztát, majd az utolsó 2 percben adjuk hozzá a spárgát és a brokkolirózsákat is. Szűrjük le őket, majd öblítsük át hideg vízzel.
A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, az uborkát karikázzuk fel, majd vágjuk negyedekbe. A koktélparadicsomokat felezzük el, a sajtból és a paprikából (ha használunk) vágjunk vékony szeleteket.
Tegyünk minden zöldséget és a tésztát egy nagy tálba, keverjük őket össze, öntsük rá a dresszinget, alaposan vegyítsük el a hozzávalókat.
Tegyük hűtőbe pár órára, de az a legjobb, ha egy egész éjszakára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!