Roppanós zöldségek, krémes dresszing - Spárgás tésztasaláta

3
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a friss, tavaszi saláta citromos-joghurtos öntettel a legjobb dolog, ami a spárgával történhet. Gyorsan készül és igen laktató is, mivel tészta is kerül bele.

Mind a zöldségek, mind a dresszing egy igazán friss, üde fogást eredményeznek. A lent található recept irányadó, hiszen pont az a szuper ebben a salátában, hogy nyugodtan ki lehet cserélni, el lehet hagyni egy-egy alapanyagot, az ízlésünknek megfelelően lehet variálni. 

A dresszing is egy igen különleges ízkombinációból születik: görög joghurt, citromlé, fokhagyma és méz alkotja, de aki nem szereti különösebben az édes-sós ízek keveredését, hagyja el a mézet vagy csökkentse a mennyiségét. 

Ha szeretnénk tovább fokozni az izgalmakat, használjunk zöldséggel színezett tésztát, nem csak a tányér összképét színesíti tovább, az ízeiben is ad még egy pluszt az egész salátához. Ha lejár a spárgaszezon, nyugodtan lehet helyettesíteni zsenge zöldbabbal is, ugyanolyan finom lesz a végeredmény.

Spárgás tésztasaláta joghurtos öntettel

spárgasalirecept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm tészta (penne, fusilli)
  • 500 gramm zöld spárga
  • 8 darab koktélparadicsom
  • 1 darab lilahagyma
  • 0.5 darab kígyóuborka
  • 0.5 fej brokkoli
  • opcionális sajt, kaliforniai paprika

Dresszing

  • 280 gramm görög joghurt
  • 4 evőkanál citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál méz
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A dresszing hozzávalóit tegyük egy tálba, alaposan keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítsük.

Tisztítsuk meg a spárgát, szedjük le a kemény, fás részeit, vágjuk kisebb darabokra. A brokkolit szedjük rózsáira.

Forraljunk fel vizet egy csipet sóval, főzzük ki a tésztát, majd az utolsó 2 percben adjuk hozzá a spárgát és a brokkolirózsákat is. Szűrjük le őket, majd öblítsük át hideg vízzel.

A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, az uborkát karikázzuk fel, majd vágjuk negyedekbe. A koktélparadicsomokat felezzük el, a sajtból és a paprikából (ha használunk) vágjunk vékony szeleteket.

Tegyünk minden zöldséget és a tésztát egy nagy tálba, keverjük őket össze, öntsük rá a dresszinget, alaposan vegyítsük el a hozzávalókat.

Tegyük hűtőbe pár órára, de az a legjobb, ha egy egész éjszakára.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon