Tavaszi spárgasaláta roppanós zöldségekkel: könnyed ebédként is megállja a helyét

42912530 3275524 1378355a205fd34b698e266d202ad512 wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pont azért, mert nagyon rövid a szezonja, mindenképpen próbálj ki idén legalább egy új spárgás receptet, most egy salátát.

A saláta egyáltalán nem unalmas, és még laktató fogás is, és ezt az ételt teljesen szezonálisra szabhatod. Tavasszal és nyáron, amikor tobzódunk a friss zöldségekben, akkor jön el a saláta igazi szezonja. A tavasz egyik legelső zöldsége a retek, amely már vajas kenyérre szeletelve is finom, de egy egyszerű salátába is beleteheted.

Kicsit később van szezonja a spárgának, de olyan rövid, hogy mire mindent elkészítenél, el is múlik. Salátába mindenképpen a zöldet használd, ezt akár nyersen is beleteheted, de érdemes egy kis vajon vagy olívaolajon megfuttatni előtte. 

Spárgasaláta tavaszi zöldségekkel

42912542 f1a947b7c008ca1bd4263e0bc93c57a5 wm

Hozzávalók 4 személyre

Saláta:

  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 darab retek
  • 6 darab koktélparadicsom
  • 0.5 fej zöldsaláta (római vagy fejes)
  • 1 darab avokádó

Öntet:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 evőkanál avokádóolaj
  • 0.5 darab citrom leve
  • 0.5 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis tálban keverjük össze az öntet alapanyagait.

A spárgát roppantsuk meg, és ahol eltörik, a végét ne használjuk. 

Egy serpenyőben melegítsünk vajat, majd futtassuk meg rajta a spárgasípokat. A retket vágjuk vékony karikákra, az avokádót is szeleteljük fel, a salátát szedjük leveleire, a koktélparadicsomokat vágjuk félbe. 

Keverjük egybe az öntettel, majd kínáljuk.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük