Spenótos, tejszínes gnocchi ropogós baconnel: laktató finomság
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem rajongok a spenótért, de ilyen formában és mennyiségben egyszerűen odavagyok érte, tejszínnel és baconnel párba állítva isteni finom.
Imádom a tésztaételeket, legyen az spagetti, penne vagy akár a krumpliból készülő gnocchi, villámgyors, kreatív és ízletes fogásokat készíthetünk belőlük. Én most hűtött, félkész verzióban vásároltam meg a gnocchit, de ha több időnk van, készítsük el házilag.
A krumplinudli most nem olaszos, paradicsomos szószba, hanem tejszínbe kerül, amelyet egy kis baconnel és spenóttal teszünk izgalmassá. A fokhagyma elmaradhatatlan része az ételnek, ha szeretjük, tehetünk bele a receptben leírtnál többet is.
A tejszínes, spenótos gnocchi frissen, melegen a legfinomabb, kihűlve magába szívja a szószt, de ekkora adag elfogyasztása nem hiszem, hogy gondot okozna.
Spenótos-baconos gnocchi
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm gnocchi
- 2 deciliter tejszín
- 100 gramm bacon
- 150 gramm bébispenót
- 3 gerezd fokhagyma
- vaj (szükség szerint)
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- 20 gramm parmezán
- ízlés szerint füstölt sajt
Elkészítés:
A gnocchit főzzük ki lobogó, enyhén sós vízben, ha kész, tegyük félre.
Míg fő a gnocchi, a bacont kockázzuk össze, serpenyőben pirítsuk meg, míg ki nem sül a zsírja. Ha szükséges, adjunk hozzá 1 evőkanál vajat.
Dobjuk rá a baconre az összeaprított fokhagymát, 1 perc után a konyhakész bébispenótot is. Addig kevergessük, míg a spenót össze nem esik.
Mikor kész a spenót, öntsük rá a tejszínt, borsozzuk - sóra nálam nem volt szükség, a bacon is sózott rajta -, majd alacsony lángon addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. Ekkor szórjuk bele a parmezánt, alaposan keverjük össze.
Mehet a szószba a leszűrt gnocchi is, jól keverjük össze, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
Vegyük le a tűzről, füstölt sajttal megszórva tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors