![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Habkönnyű, zöld palacsinta - Így a gyerekek is megeszik a spenótot
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Először a gyerekek kedvenc mesekönyvében, a Tatu és Patu-sorozat evős-főzős kötetében találkoztunk a spenótos palacsintával. Mivel a két golyófejű tesó máskülönben is sok furcsaságot csinál, azt hittük, az ő mókázós bolondériájuk csak, hogy spenót kerül a palacsintába.
Aztán kiderült, hogy ez egy teljesen létező, a hétköznapi életben, mindennapokban is fogyasztott étel a skandináv országokban. Olyasmi, mint egy amerikai palacsinta, kicsi, pufi, levegős, de a tésztája nagyon lágy, mégis sokkal laktatóbb a miénknél. A spenóttól nem csak a színe lesz vicces, de az állaga is nedvesebb, az ízén viszont egyáltalán nem lehet érezni.
Így nem érződik a spenót íze
Többféle spenótos palacsintarecept létezik, ebbe a tojások mellett túlérett banánok is kerülnek, amitől enyhén édeskés lesz az íze. Valószínűleg ezek a banánok a felelősek azért is, hogy a spenótot nem is érezni ki belőle.
Friss és mélyhűtött spenóttal is ugyanúgy el lehet készíteni, annyi a különbség, hogy a kész spenótpüré használatakor nem kell előmosni, darabolni a leveleket. Gyümölcsökkel és joghurttal a legjobb meg egy kis mézzel.
Spenótos-banános palacsinta
![spenótos palacsinta](https://kep.index.hu/1/0/2918/29183/291831/29183175_53d5ad04321dcbbdb62ee3cb45ca3512_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 evőkanál spenótpüré
- 2 darab érett banán
- 2 darab tojás
- 70 gramm darált mandula
- 70 gramm liszt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés:
Egy serpenyőben felolvasztunk egy kis vajat, és fél merőkanálnyi adagokban, alacsony lángon sütjük ki a palacsintákat.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors
Olvasd el ezt is!