
Habkönnyű, zöld palacsinta - Így a gyerekek is megeszik a spenótot
Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Sütőben sült, paradicsomos tészta: semmit nem kell előfőzni

Krémesre sült sütőtök lencsével töltve: tartalmas fogás a hideg napokra

Narancsos süti kevert tésztából: több nap után is puha

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül
Először a gyerekek kedvenc mesekönyvében, a Tatu és Patu-sorozat evős-főzős kötetében találkoztunk a spenótos palacsintával. Mivel a két golyófejű tesó máskülönben is sok furcsaságot csinál, azt hittük, az ő mókázós bolondériájuk csak, hogy spenót kerül a palacsintába.
Aztán kiderült, hogy ez egy teljesen létező, a hétköznapi életben, mindennapokban is fogyasztott étel a skandináv országokban. Olyasmi, mint egy amerikai palacsinta, kicsi, pufi, levegős, de a tésztája nagyon lágy, mégis sokkal laktatóbb a miénknél. A spenóttól nem csak a színe lesz vicces, de az állaga is nedvesebb, az ízén viszont egyáltalán nem lehet érezni.
Így nem érződik a spenót íze
Többféle spenótos palacsintarecept létezik, ebbe a tojások mellett túlérett banánok is kerülnek, amitől enyhén édeskés lesz az íze. Valószínűleg ezek a banánok a felelősek azért is, hogy a spenótot nem is érezni ki belőle.
Friss és mélyhűtött spenóttal is ugyanúgy el lehet készíteni, annyi a különbség, hogy a kész spenótpüré használatakor nem kell előmosni, darabolni a leveleket. Gyümölcsökkel és joghurttal a legjobb meg egy kis mézzel.
Spenótos-banános palacsinta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 evőkanál spenótpüré
- 2 darab érett banán
- 2 darab tojás
- 70 gramm darált mandula
- 70 gramm liszt
- 1 csipet só
- 2 evőkanál vaj
Elkészítés:
Egy serpenyőben felolvasztunk egy kis vajat, és fél merőkanálnyi adagokban, alacsony lángon sütjük ki a palacsintákat.
Fotók: Ács Bori/Só&Bors