Gyors spenótos, feta sajtos tekercs: leveles tészta az alapja

2
Nyomtatás
spenotos-feta-sajtos-tekercs
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a spenótos, feta sajtos, leveles tésztás recept tökéletes lehet utolsó pillanatos előételnek, vagy akár uzsonnára is.

A leveles tésztás sütemények nagy előnye, hogy gyorsan megsülnek és nem kell velük sokat vesződni. Ha vendégeket vársz, vagy csak úgy beesik valaki váratlanul, egy finom, hidegen és melegen is fogyasztható süti igazi megmentő lehet.

Ezúttal egy spenótos-fetás variációt mutatunk, amelyhez csupán néhány ízletes hozzávalóra és egy csomag leveles tésztára lesz szükség.

Spenótos, feta sajtos tekercs

spenotos-feta-sajtos-tekercs

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 250 g leveles tészta
  • 220 g bébispenót
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1.5 ek. olívaolaj
  • 60 g feta sajt
  • 2 ek. petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A friss spenótot öblítsük le, majd csepegtessük le.

Egy közepes méretű serpenyőben, közepes lángon, pár perc alatt fonnyasszuk meg a spenótot.

Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges folyadékot, végül pedig aprítsuk fel durvára.

A spenótos serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd alacsony lángon pároljuk meg benne az apróra vágott hagymákat. Ez kb. 5-6 perc.

Ekkor adjuk hozzá a durvára vágott petrezselymet, alaposan keverjük össze, majd vegyük le a tűzről.

Állítsuk össze a tölteléket. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a párolt hagymás keveréket, a felaprított spenótot és a feta sajtot. Ízlés szerint hintsük meg sóval.

A tésztát nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra. A tölteléket oszlassuk el rajta egyenletesen úgy, hogy körben hagyjunk ki egy kb. 1 cm-es szegélyt.

A tésztát szorosan tekerjük fel. A végén a széleit nedvesítsük meg egy kis vízzel, hogy le tudjuk zárni.

Ha van további 15 szabad percünk, akkor csomagoljuk be frissen tartó fóliába és tegyük be a hűtőbe, mert így könnyebb lesz felvágni.

A tekercset vágjuk fel 1,5-2 cm vastag szeletekre, karikákra.

Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, vagy amíg aranybarnák nem lesznek.

Ízlés szerint sütés előtt megszórhatjuk őket például fenyő- vagy napraforgómaggal is.

Tálaljuk frissen és melegen, vagy akár picit hűlve is.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon