Krémes ricottával és spenóttal töltött tekercs: leveles tészta az alapja
Ebből a leveles tésztás tekercsből nem fog hiányozni a hús, a spenót és a ricotta szuper párost alkotnak, könnyed, frissítő, mégis laktató lesz a nasi.
Ha kipróbálod ezeket a mini pitéket, a jövőben a spenótról nem csak a megosztó főzelék jut majd az eszedbe. Ezúttal feltétként, roppanós pitébe kerülnek a zöld levelek. A spenóthoz a sós feta és a bacon is remekül illik, sokat dobnak rajta.
A sós finomságot friss és mirelit spenótból is elkészítheted. Ha előbbit választod, feltétlenül fonnyaszd meg egy kevés olajon.
A süti bolti leveles tésztából villámgyorsan elkészül. A legegyszerűbb, ha előre nyújtott változatot használsz, így tényleg csak pár perc munka van vele, és mehet a sütőbe.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott újhagymát és a zúzott fokhagymát, majd süssük 2-3 percig. Tegyük hozzá a spenótot, és addig pároljuk kevergetve, amíg összeesik. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és dobjunk hozzá szerecsendiót.
A leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd vágjuk fel egyforma nagyságú négyzetekre. A tésztalapok széleitől másfél centire egy éles késsel húzzunk végig egy vonalat. Arra figyeljünk, hogy ne vágjuk át! Így lesz a pitének pereme.
Kanalazzuk a tészta közepére a spenótos keveréket, morzsoljunk rá feta sajtot, és tegyük rá a kis kockákra vágott bacont.
Felvert tojással kenjük le a szabadon hagyott tésztaszéleket. Helyezzük előmelegített sütőbe, és 190 fokon süssük meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a tészta szép aranybarna, kivehetjük a sütőből.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu