Isteni finom zöld hummusz friss spenóttal, újhagymával és petrezselyemmel
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha már tavasz van, készíts zöld színű hummuszt, amelyben a friss, zsenge spenót dominál.
A hummusz, vagyis a közel-keleti csicseriborsókrém rengetegféle ízben készülhet, a klasszikus receptet gazdagíthatod kápia paprikával, petrezselyemmel, céklával, spenóttal, lényegében szinte bármilyen zöldséget vagy friss zöldfűszert belekeverhetsz, amit szeretsz.
Ami viszont minden hummusz kötelező eleme, az a csicseriborsó - ez lehet konzerv vagy főtt -, a tahini, az olívaolaj, a fokhagyma, a citrom és gyakran a római kömény. Ezt az alapot aztán bátran variálhatod: mi most tavaszi változatban készítettük, nem csak a színe váltott zöldre, még frissebb, finomabb is lett.
Spenótos hummusz
Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm csicseriborsó (konzerv)
- 60 gramm tahini
- 30 milliliter olívaolaj
- 40 gramm spenót (leveles)
- 1 evőkanál petrezselyem (friss)
- 1 darab citrom
- 1 szál újhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál római kömény
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A csicseriborsót szűrjük le, de tegyünk félre a levéből fél decit.
A fokhagymát pucoljuk meg, az újhagymát vágjuk össze. A citromnak facsarjuk ki a levét, a petrezselymet aprítsuk össze.
Tegyünk mindent egy aprítógépbe, majd pürésítsük krémesre. Ha szükséges, a félretett csicseris lével hígítsuk.
Kóstoljuk meg, ízlés szerint sózzuk. Tegyük hűtőbe tálalásig.
Fotó: Getty Images