Friss, ropogós spenótsaláta vörös áfonyával: ünnepi köret sültek mellé

4
Nyomtatás
spenotsalata2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A vörös áfonya édessége és az alma savanykás íze keveredik ebben a frissítő salátában, húsok mellé tökéletes választás!

Ha valamilyen könnyed köretet kínálnál a karácsonyi sültek mellé, ez a frissítő, ropogós saláta lesz a tökéletes választás! Az alapja bébispenót, amit édeskés vörös áfonya és roppanós, savanykás alma dob fel, és ha igazán finom végeredményre vágysz, a diót se hagyd ki belőle.

A saláta hozzávalóit a dresszing fogja össze. Az ecetes-cukros, egyszerre édes és savanykás öntet megkoronázza a zöldségeket és a gyümölcsöket, nagyon finom és különleges lesz az összhatás.

Hogy a levelek ne essenek össze, a dresszinget csak közvetlenül tálalás előtt öntsd a salátára, úgy roppanós és frissítő lesz.

Spenótsaláta vörös áfonyával

spenotsalata

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 450 g friss bébispenót
  • 120 g dió
  • 120 g aszalt vörös áfonya
  • 60 ml fehérborecet
  • 2 ek. almaborecet
  • 3 ek. kristálycukor
  • 120 ml extraszűz olívaolaj
  • 3 ek. méz
  • 0.5 fej mogyoróhagyma
  • 2 db alma
  • 1 ek. citromlé
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle ecetet és a cukrot keverjük alaposan össze, míg a cukor szinte feloldódik. Keverjük bele az olívaolajat és a mézet is, ezt ízlés szerint adagoljuk attól függően, mennyire szeretnénk édesre. Keverjük bele a nagyon finomra vágott mogyoróhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, tegyük félre.

Az almákat mossuk meg, szeleteljük nagyon vékonyra, majd locsoljunk rá egy kevés citromlevet.

Egy nagy salátástálban keverjük össze a megmosott, lecsöpögtetett bébispenótot, a durvára vágott diót és az áfonyát. A tetején rendezzük el az almaszeleteket.

Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk rá az öntetet, forgassuk egybe, majd kínáljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon