7 laktató saláta, ami főfogásnak is beillik: kedvenceinket mutatjuk
Bőséges saláták hússal, sonkával vagy majonézzel keverve, kiadós finomságok ebédre vagy vacsorára, gyorsan és egyszerűen.
Ha valamilyen könnyed köretet kínálnál a karácsonyi sültek mellé, ez a frissítő, ropogós saláta lesz a tökéletes választás! Az alapja bébispenót, amit édeskés vörös áfonya és roppanós, savanykás alma dob fel, és ha igazán finom végeredményre vágysz, a diót se hagyd ki belőle.
A saláta hozzávalóit a dresszing fogja össze. Az ecetes-cukros, egyszerre édes és savanykás öntet megkoronázza a zöldségeket és a gyümölcsöket, nagyon finom és különleges lesz az összhatás.
Hogy a levelek ne essenek össze, a dresszinget csak közvetlenül tálalás előtt öntsd a salátára, úgy roppanós és frissítő lesz.
A kétféle ecetet és a cukrot keverjük alaposan össze, míg a cukor szinte feloldódik. Keverjük bele az olívaolajat és a mézet is, ezt ízlés szerint adagoljuk attól függően, mennyire szeretnénk édesre. Keverjük bele a nagyon finomra vágott mogyoróhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, tegyük félre.
Az almákat mossuk meg, szeleteljük nagyon vékonyra, majd locsoljunk rá egy kevés citromlevet.
Egy nagy salátástálban keverjük össze a megmosott, lecsöpögtetett bébispenótot, a durvára vágott diót és az áfonyát. A tetején rendezzük el az almaszeleteket.
Közvetlenül tálalás előtt locsoljuk rá az öntetet, forgassuk egybe, majd kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu