![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Foszlós tésztájú pizzatekercs, szaftos töltelékkel - Nem szép, de nagyon finom
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A pizza nyilvánvalóan óriási sztár minden gyerekes családban, annak minden formájával együtt, simán, mascarponésan, csigában, így ezt az amerikanizált olasz verziót is muszáj volt egyszer kipróbálnunk.
A Stromboli nevű vulkánról elnevezett pizzatekercs olyasmi, mint egy óriási kelt bejgli, csak sós, és mivel a tésztája kelt, foszlósabb. Mint a legtöbb pizzából eredő, de az eredetitől merőben eltérő képződményt, ezt is Amerikában csinálták először, nem Itáliában, ők viszonylag szigorúak e tekintetben, nemigen szeretik a klasszikus ételeiket formabontó változatokban elkészíteni.
Az egész belseje szaftos, a tésztája foszlós
Amiért mégis érdemes ezt a receptet kipróbálni, az az a tény, hogy ebben a tekercsformában minden extrán érvényesül, amit a pizzában szeretünk. Körben, kívül ropogós lesz a tészta, nagyobb felületen, mint a sima verziónál, belül pedig végig olyan szaftos és foszlós, mint a pizza legbelső, középső részén szokott lenni. Olyan, mintha kakaós csigából sikerülne olyat előállítani, ami csupa-csupa középső rész.
A töltelék bármi lehet
A töltelék lehet bármi, amit szeretünk, a képen látható verzióba paradicsom, szalámi és mozzarella került, de ezeket az elemeket szabadon lehet cserélgetni, kinek hogyan tetszik, csak túltömni nem érdemes, mert akkor kirepedhet sülés közben.
Stromboli - pizzatekercs
![stromboli2](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291022/29102261_c9ce9a5d413e908afb80eb2ef5ba2292_wm.jpg)
Hozzávalók 8 adaghoz
- 500 gramm liszt
- 2.5 deciliter víz
- 1 zacskó porélesztő
- 0.5 deciliter olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 300 gramm sűrített paradicsom
- ízlés szerint oregánó
- 250 gramm mozzarella
- 100 gramm szalámi
Elkészítés:
Amikor megkelt, téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a sűrített paradicsommal. Megszórjuk a szalámival, apró kockákra vágott mozzarellával, oreganóval, és feltekerjük.
Sütőpapíros tepsire fektetjük, megszurkáljuk, és 220 fokosra előmelegített sütőben körülbelül 40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Fotók: Ács Bori/Sóbors
Olvasd el ezt is!