
Forró, mézes, krémesre sült feta sajt

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja
Eddig nem gondoltunk rá, hogy meg kellene sütnünk a feta sajtot, de most már nagyon örülünk, hogy megtettük.
A feta az egyik alapvető élelmiszer nálunk, mindig van otthon, mert nem csak salátára, sült zöldségekre, de gyakran főzelékekhez és krémlevesekhez is ezt használjuk ízfokozónak, kontrasztnak, kiegészítőnek.
Most viszont főétel lett belőle, méghozzá úgy, hogy egészben sütöttem meg. A végeredmény egészen meglepő, teljesen más étel lett belőle, mint nyersen - megkockáztatom, hogyha így, forrón elém teszik, nem tudom megmondani, hogy ez feta. Az íze még intezívebb, bár egyben maradt sülés végére is, a szájban mégis szétolvad: nagyon-nagyon jó.
Ez lesz mostantól a gyors húsmentes megoldásunk, nagyon jól megy hozzá bármilyen sült zöldség vagy friss saláta, esetleg mindkettő.
Sült feta sajt

Hozzávalók 4 személyre
- 1 egész darab feta sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, megkenjük kevés olajjal, ráfektetjük a sajtot. A tetejét is lekenjük olajjal, majd a 200 fokos sütőbe toljuk. Addig sütjük, míg enyhe színt nem kap. Kivesszük, és azonnal rálocsoljuk a mézet.
Fotók: Ács Bori/Sóbors