Egészséges köret: tepsiben sült káposzta fűszerekkel és sajttal

sültkáposztacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a csodálatos, egyszerű és egészséges köret tökéletesen illik sült húsok mellé, az ízesítésénél bátran engedjük szabadjára a fantáziánkat, a káposzta nagyon jól viseli a fűszereket.

Régebben, ha zöldséges köret készítésére adtam a fejem, csakis a párolás jöhetett szóba, sosem rajongtam a túlfőtt zöldségekért, ráadásul vitamintartalmukból is veszítenek az így készült zöldek. Újabban azonban szeretem bekapcsolni a sütőt, izgalmas fűszerezésű zöldségeket sütök, így esett áldozatomul a káposzta, amit többféleképpen kipróbáltam már.

A káposzta szereti a fűszereket

A vitaminokban gazdag zöldségnek jól állnak a fűszerek, a legegyszerűbb só és bors párosítással is tökéletes lehet, de ha bátrabbak vagyunk, valóságos mesterműveket tehetünk az asztalra. A sajt kedvelői parmezánt szórhatnak a szeletekre, de fenyőmaggal sütve is elképesztően finom lesz, ha pedig tüzesebbé szeretnénk tenni, használhatunk cayenne-t vagy chiliport, de még különböző szószokkal nyakon öntve is isteni lesz a sült káposzta.

Sült káposzta

sültkáposztact

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej káposzta
  • só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
  • ízlés szerint parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát vágjuk 4 darabba, mossuk meg, majd fektessük tepsire. Fűszerezzük sóval és borssal, szórjuk meg parmezánnal, enyhén locsoljuk meg olajjal, majd mehet is a 180 fokos sütőbe 20-30 percre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük