Krumplis, kolbászos egytál sütőben sütve: így nem fog szétdurranni a kolbász
A krumpli és a kolbász együtt mindig nyerő. Főleg, ha más is kerül melléjük a sütőbe.
A kolbász készülhet grillen, serpenyőben és sütőben sütve. Mi, magyarok kenyérrel és savanyúsággal szeretjük a legjobban, de nincs ez így a világ minden táján, a britek például hagymamártással nyakon öntve fogyasztják.
Az angolok olyannyira szeretik a sült kolbászt, hogy a napot is szívesen indítják vele, az sem számít, ha nagyon nehéz a gyomornak, mellé pedig paradicsomos bab, sült gomba és tojás is kerül. Népszerű még a britek körében, hogy a pirosra sült kolbász mellé krumplipüré és zöldborsó kerül, az egészet pedig ízletes hagymamártással tálalják.
A kolbászokat serpenyőben süssük meg, ha szükséges, egy kevés olajat adjunk hozzá.
Abba a serpenyőbe, amelyben a kolbász sült, tegyük bele a vajat, olvasszuk fel, majd dobjuk rá a vékonyan felszeletelt hagymát és dinszteljük meg. Amikor a hagyma szépen megpirult, szórjuk rá a cukrot és karamellizáljuk, utána a lisztet is keverjük hozzá, kicsit pirítsuk, majd öntsük fel vízzel vagy alaplével. A hagymamártást fűszerezzük sóval, borssal és zúzott fokhagymával.
A mártást alacsony láng felett sűrítsük be, kevergessük, közben adjuk hozzá a mustárt, tejszínt, a balzsamecetből 1-2 löttyintést.
A zöldborsót dobjuk forrásban lévő sós vízbe, 3-5 perc alatt főzzük készre.
A kolbászt kínáljuk krumplipürével, borsóval és a hagymamártással nyakon öntve.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu