
Szaftos, olasz paradicsomos húsgombóc: tészta mellé, de szendvicsbe is tökéletes
A húsgombóc pompás fogás, mely bazsalikomos paradicsommártásban főzve lesz igazán finom, és persze a reszelt sajt sem hiányozhat a tetejéről.
Ha még nem próbáltad, teszteld le a sültparadicsom-levest! A zöldség íze a sütés során édesebb, gazdagabb lesz, és igazán különlegessé varázsolja ezt az egyszerű receptet. A vöröshagyma és a fokhagyma még karakteresebbé teszik, a friss bazsalikom pedig kellemesen illatossá.
Egy kis főzőtejszínnel lágyítva, friss bazsalikommal és pár csepp balzsamecettel tálalva igazi nyári fogás. Bagettel kínálva tökéletes egy könnyű ebédhez vagy vacsorához.
A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe. Tisztítsuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk cikkelyekre. A fej fokhagymát egészben fogjuk megsütni, ehhez vágjuk le a tetejét, hogy látszódjanak a gerezdek.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük bele az előkészített hozzávalókat, fűszerezzük sóval, borssal és locsoljuk meg kevés olívaolajjal, forgassuk össze.
Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 30-35 percig.
A sült zöldségeket és a bazsalikomot rakjuk egy turmixgépbe, vagy botmixer segítségével dolgozzuk pürés állagúra. Keverjük hozzá a főzőtejszínt, végül főzzük 4-5 percig, amíg felforr.
Tálaljuk friss bagettel, balzsamecettel és bazsalikommal.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu