Krémes, tejszínes paradicsomleves: sütőben sült zöldség az alapja

2
Nyomtatás
sult-paradicsom-leves
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A paradicsomleves sokak kedvence, de ha valami újat próbálnál ki, érdemes megsütni a zöldséget, mielőtt leves készül belőle!

Ha még nem próbáltad, teszteld le a sültparadicsom-levest! A zöldség íze a sütés során édesebb, gazdagabb lesz, és igazán különlegessé varázsolja ezt az egyszerű receptet. A vöröshagyma és a fokhagyma még karakteresebbé teszik, a friss bazsalikom pedig kellemesen illatossá. 

Egy kis főzőtejszínnel lágyítva, friss bazsalikommal és pár csepp balzsamecettel tálalva igazi nyári fogás. Bagettel kínálva tökéletes egy könnyű ebédhez vagy vacsorához.

Sültparadicsom-leves

sult-paradicsom-leves2

Hozzávalók 2 személyre

Leves:

  • 700 g fürtös paradicsom
  • 300 g koktélparadicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csokor bazsalikom
  • 100 ml főzőtejszín
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • kevés olívaolaj

Tálalás:

  • ízlés szerint balzsamecet
  • ízlés szerint friss bazsalikom
  • bagett
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk félbe. Tisztítsuk meg a vöröshagymát, majd vágjuk cikkelyekre. A fej fokhagymát egészben fogjuk megsütni, ehhez vágjuk le a tetejét, hogy látszódjanak a gerezdek.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük bele az előkészített hozzávalókat, fűszerezzük sóval, borssal és locsoljuk meg kevés olívaolajjal, forgassuk össze.

Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 30-35 percig.

A sült zöldségeket és a bazsalikomot rakjuk egy turmixgépbe, vagy botmixer segítségével dolgozzuk pürés állagúra. Keverjük hozzá a főzőtejszínt, végül főzzük 4-5 percig, amíg felforr. 

Tálaljuk friss bagettel, balzsamecettel és bazsalikommal. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon