Ha a creme bruleé-t szereted, ezt imádni fogod - A flanba ráadásul beépül a karamell
Cikkek
Isteni, pillekönnyű túrófánk: kelesztés nélkül készül
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Ropogós
Ennyi mindenre képes a gyömbér: az immunerősítés csak a jéghegy csúcsa
Magyaros bableves sertéshússal: olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál
A legkrémesebb gombás rizottó mentesen: tartalmas, bekuckózós egytálétel
Puha mákos kuglóf citrusokkal: könnyű, kevert tésztás sütit mutatunk
Felismered a híres tésztaételeket egy képről? Teszteld a tudásod!
Kiskoromban láttam egy filmet, amiben többször is elhangzott, hogy "apa, csinálj nekem flant". Nekem fogalmam sem volt, hogy mi az, de nagyon jól nézett ki a filmben, úgyhogy én is megkértem a szüleimet, hogy készítsék el nekem. Azóta imádom a flant.
A flan lényegében sült tej, ahol a tejet tojással és tejszínnel összekeverjük és megsütjük. A tetejére pedig jön egy isteni finom karamellöntet, amely az egész desszertünket megkoronázza.
Sok verziója létezik, vannak, akik egyszerűen csak tejet kevernek ki tojással, én ezt a verziót is csináltam már, de lehet fele tej-fele tejszín arányban is készíteni, vagy akár sűrített tejet is tehetünk bele. A lényeg az, hogy a sütés végén egy pudinghoz hasonló állagú desszertet kapjunk.
Fotó: Shutterstock
Nagyon egyszerű édesség, az alapja pár perc alatt elkészíthető, csak a sütés tart több ideig, illetve - akármennyire is szeretnénk - ezt a desszertet nem szabad melegen enni, meg kell várni, amíg teljesen kihűl, majd több órára a hűtőbe tenni. De meglátjátok, ez a várakozás minden falatot megér!
Karamell flan
Hozzávalók 4 adaghoz
- 25 dekagramm kristálycukor
- 100 mililiter víz
- 200 mililiter tej
- 4 darab tojás
- 200 mililiter habtejszín
- 1 teáskanál vaníliakivonat