
Íme a bizonyíték, hogy bármit be lehet panírozni - Még a tejet is
Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
A leche frita, magyarul sült tej, népszerű spanyol édesség, amolyan gyerekek kedvence. Pofonegyszerű elkészíteni és isteni finom.
Annyi biztos, hogy nem a híres mediterrán étrend szellemében született a sült tej receptje, ugyanis ebben a gyermeteg kis desszertben kívül-belül jó sok cukor van. Azonban a meglehetősen édesszájú spanyolok valószínűleg éppen ezért imádják annyira.
A sült tej alapja tulajdonképpen egy sűrűre főzött puding. Készíthetjük liszttel is, de szerintem a keményítős verzió jobb, mert könnyebb állagot eredményez. Tekintettel arra, hogy az édes tejpudingot egy vékony réteg panírba burkolva sütjük ki, végül pedig fahéjas cukorba forgatjuk, nem is olyan nagy baj, ha a könnyebb megoldást választjuk.
A sült tej mindenesetre egy igazi spanyol klasszikus, egy hamisítatlan házias finomság, ami valóban mennyei. Szerintem külön izgalmas - főként egy édesség esetén - a belül puha, kívül ropogós kontraszt.
Spanyol sült tej

Hozzávalók 5 adaghoz
- 1 liter tej
- 100 gramm cukor
- 80 gramm kukoricakeményítő
- 1 darab bio citrom héja
- 1 darab fahéjrúd
- 3 evőkanál liszt (panírozáshoz)
- 1 darab tojás (panírozáshoz)
- ízlés szerint cukor és őrölt fahéj
Elkészítés:
Mikor megdermedt, egy késsel vágjuk körbe, és fordítsuk ki a tálból. Óvatosan daraboljuk egyforma kockákra. A darabokat forgassuk meg lisztben, majd tojásban, és forró olajban süssük ropogósra. Ha ezzel megvagyunk, forgassuk meg a kisült tejkockákat fahéjas cukorban.
Fotó: Getty Images