![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Spárgás pite: a legjobb, ami a spárgával történhet
Sült zöld spárga pite leveles tésztából
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A spárgaszezon kezdete a biztos jele annak, hogy végre visszafordíthatatlanul közeledünk a nyár felé, és hamarosan megtelik a piac friss, és közelben termett zöldségekkel és gyümölcsökkel.
A spárga tehát maga az ígéretes kezdet - egyébként fizikai valójában is, hiszen egy zsenge hajtásról beszélünk. Ennek megfelelően az íze is friss és üde, a csíráéhoz hasonlatos, ami nem véletlen.
A pite mindig jó választás, ha egy egyszerű, de kiadós ételre vágyunk. Piknikre, vendégvárónak, vagy egy gyors uzsonnának ideális. Ráadásul most leveles tésztát használunk, így még egyszerűbbé válik az elkészítése.
Zöld spárga = jóbarát
Spárgából ugyebár kétfélét lehet kapni: zöldet és fehéret. Szerintem a fehér finomabb, üdébb, "csírásabb". Csak van egy rossz tulajdonsága: meg kell hámozni. Bizony, az egy centi átmérőjű sípokról még le kell szedni egyenként és körbe-körbe a héját. A zöld spárga viszont maga a megtestesült, szűzi tisztaság: pucolás nélkül is készen áll a feladatra.
Spárgás pite
![spárgás pite kicsi](https://kep.index.hu/1/0/2909/29097/290975/29097551_e680644d6e21ebfb22a2c7002d517e28_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csomag leveles tészta
- 60 gramm vékony spárga
- 120 gramm reszelt sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 darab tojás a kenéshez
- 1 csipet só, bors
Elkészítés:
Helyezzük a sajtra a megtisztított spárgákat és locsoljuk meg olívaolajjal. Fűszerezzük ízlés szerint.
A felvert tojással kenjük meg a tészta széleit, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
A recept eredetijét a Jófalatom blogon olvashatjátok.Ha szereted az újhagymát, aminek éppen szezonja van, kóstold meg a blogról ezt az újhagyma curryvel receptet. Sőt, ha unod már a mákos gubát, arra is van egy jó tipp, készítsd el másképp, túrósan.
Olvasd el ezt is!