
Spárgás pite: a legjobb, ami a spárgával történhet
Sült zöld spárga pite leveles tésztából
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Sütőben sült kenyérpuding: szuper maradékmentő receptet mutatunk

Ropogós, aranybarnára sült feta sajtos tekercs: kész réteslap az alapja

Elronthatatlan joghurtos, epres muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

Mit kezdjünk a szikkadt kaláccsal és a húsvéti sonkával? Maradékfelhasználás okosan

Áfonyás sült zabkása: a rohanós reggelek megmentője
A spárgaszezon kezdete a biztos jele annak, hogy végre visszafordíthatatlanul közeledünk a nyár felé, és hamarosan megtelik a piac friss, és közelben termett zöldségekkel és gyümölcsökkel.
A spárga tehát maga az ígéretes kezdet - egyébként fizikai valójában is, hiszen egy zsenge hajtásról beszélünk. Ennek megfelelően az íze is friss és üde, a csíráéhoz hasonlatos, ami nem véletlen.
A pite mindig jó választás, ha egy egyszerű, de kiadós ételre vágyunk. Piknikre, vendégvárónak, vagy egy gyors uzsonnának ideális. Ráadásul most leveles tésztát használunk, így még egyszerűbbé válik az elkészítése.
Zöld spárga = jóbarát
Spárgából ugyebár kétfélét lehet kapni: zöldet és fehéret. Szerintem a fehér finomabb, üdébb, "csírásabb". Csak van egy rossz tulajdonsága: meg kell hámozni. Bizony, az egy centi átmérőjű sípokról még le kell szedni egyenként és körbe-körbe a héját. A zöld spárga viszont maga a megtestesült, szűzi tisztaság: pucolás nélkül is készen áll a feladatra.
Spárgás pite

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 csomag leveles tészta
- 60 gramm vékony spárga
- 120 gramm reszelt sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 darab tojás a kenéshez
- 1 csipet só, bors
Elkészítés:
Helyezzük a sajtra a megtisztított spárgákat és locsoljuk meg olívaolajjal. Fűszerezzük ízlés szerint.
A felvert tojással kenjük meg a tészta széleit, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig.
A recept eredetijét a Jófalatom blogon olvashatjátok.Ha szereted az újhagymát, aminek éppen szezonja van, kóstold meg a blogról ezt az újhagyma curryvel receptet. Sőt, ha unod már a mákos gubát, arra is van egy jó tipp, készítsd el másképp, túrósan.