
Szaftos, tejfölös-darált húsos ragu: ha unod a bolognait
Darált húsos ragu nem csak paradicsomszósszal és tésztával készülhet, ez a tejfölös változat elképesztően finom.
A chilis bab egy igazán ínycsiklandó étel, amely tökéletesen ötvözi a fűszeres és a gazdag ízeket. Bár az étel eredete Mexikóig nyúlik vissza, mára világszerte elterjedt. A receptet a különböző fűszerezések teszik egyedivé.
A darált hús, a fűszeres chili és a bab tökéletes triót alkotnak, hogy egy igazán kiadós és ínycsiklandó fogást készíthess belőlük. Akár egy hétvégi családi ebédhez, akár egy gyors vacsorához, a chilis bab mindig remek választás. Friss, ropogós kenyérrel ajánljuk!
A vöröshagymát hámozzuk meg, vágjuk kis kockákra, és az olívaolajon pirítsuk üvegesre.
Adjuk hozzá a darált húst, majd süssük lassú lángon, míg kifehéredik. Fűszerezzük borssal, sóval, chilipaprikával, fűszerpaprikával és oregánóval.
Pirítsuk a fűszerekkel együtt még 3 percig a húst, ezután öntsük hozzá a leszűrt babot és kukoricát, végezetül öntsük fel a paradicsommal.
Főzzük lassú lángon 20-25 percig, amíg besűrűsödik, és ízlés szerint még fűszerezzük.
Tálaljuk laposkenyérrel vagy bármilyen tetszőleges pékáruval.
Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors
@sobors.hu