Sűrű, pikáns chilis bab: újramelegítve még finomabb

3
Nyomtatás

A chilis bab egy szuper étel, hiszen nem csak finom, laktató is egyben, ráadásul másnap, újramelegítve még finomabb.

A chilis bab egy igazán ínycsiklandó étel, amely tökéletesen ötvözi a fűszeres és a gazdag ízeket. Bár az étel eredete Mexikóig nyúlik vissza, mára világszerte elterjedt. A receptet a különböző fűszerezések teszik egyedivé. 

A darált hús, a fűszeres chili és a bab tökéletes triót alkotnak, hogy egy igazán kiadós és ínycsiklandó fogást készíthess belőlük. Akár egy hétvégi családi ebédhez, akár egy gyors vacsorához, a chilis bab mindig remek választás. Friss, ropogós kenyérrel ajánljuk!

Sűrű chilis bab

chilis-bab

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 500 g darált sertéshús
  • 2 tk.
  • 1 tk. bors
  • 1 tk. chilipor
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 tk. oregánó
  • 2 db vörösbabkonzerv
  • 1 db kukoricakonzerv
  • 700 ml passzírozott paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát hámozzuk meg, vágjuk kis kockákra, és az olívaolajon pirítsuk üvegesre.

Adjuk hozzá a darált húst, majd süssük lassú lángon, míg kifehéredik. Fűszerezzük borssal, sóval, chilipaprikával, fűszerpaprikával és oregánóval.

Pirítsuk a fűszerekkel együtt még 3 percig a húst, ezután öntsük hozzá a leszűrt babot és kukoricát, végezetül öntsük fel a paradicsommal.

Főzzük lassú lángon 20-25 percig, amíg besűrűsödik, és ízlés szerint még fűszerezzük.

Tálaljuk laposkenyérrel vagy bármilyen tetszőleges pékáruval. 

Fotók és videó: Borsos Dalma/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon